S'enfronta a 14 anys de presó per maltractar la parella durant un any

L'acusat nega tots els càrrecs

Els maltractaments que avui han arribat a judici haurien tingut lloc durant més d'un any, entre el maig del 2011 i el juny del 2012. Aleshores, l'acusat, Hassan B., en feia tres que mantenia una relació amb la noia. La parella vivia en un pis del carrer Camèlia de Palafrugell (Baix Empordà) i tenia un fill en comú, que s'estava amb l'àvia al Marroc.

Segons subratlla la fiscal, durant tot aquell temps el processat hauria fet viure un autèntic calvari a la noia. L'acusació diu que Hassan B., pràcticament a diari, "controlava, dominava i humiliava" la seva parella.

No només la colpejava, sinó que també l'insultava dient-li "puta", "lladre" o "yonki", li deia que no tornaria a veure el nen o amenaçava amb matar-la si el denunciava. "Jo aniré a la presó, però tu al cementiri" és una de les frases que li va arribar a dir, segons recull l'escrit de la fiscal.

El ministeri públic també detalla dos episodis violents que van tenir lloc entre maig i juny del 2012, just abans que la noia denunciés el processat. Hassan B. va prendre les claus i el mòbil a la seva parella i, durant un mes, la va tenir tancada a casa. La jove només va poder sortir-ne durant cinc hores al llarg de tots aquells dies.

La noia va interposar denúncia davant dels Mossos d'Esquadra el 15 de juny del 2012. Aquell dia, segons va explicar, el processat la va agredir a cops de puny, la va colpejar al cap amb un pot de vidre i li va arribar a trencar la camisa.

"No, senyoria"

Durant el judici, el jove ha negat tots els càrrecs que se li imputen. L'acusat responia amb un "No, senyoria" cada vegada que la fiscal li anava detallant tots i cadascun dels episodis de violència i vexacions que la seva exparella va explicar a la policia.

Segons Hassan B., la noia va decidir denunciar-lo quan ell va decidir posar fi a la relació. "Solíem discutir molt, però mai de manera violenta; el dia que vaig dir que ens separàvem i vaig anar a l'habitació a buscar el passaport, ella era qui em colpejava i no em volia deixar sortir del pis", ha dit.


Amiga, denúncia i informes mèdics

L'exparella del processat, que estava previst que declarés per videoconferència des de les Canàries, ha decidit retirar l'acusació en el darrer moment. Tot i això, qui sí que ha declarat ha estat una amiga de la noia. A preguntes de la fiscal, aquesta testimoni ha explicat que alguns cops havia presenciat alguna de les agressions i amenaces, però que moltes les coneixia per boca de la víctima.

"M'explicava que la maltractava i la colpejava pràcticament a diari", "Quan l'anava a veure al seu pis, sempre me la trobava estirada al llit" o "Un dia em va dir que no em podia obrir perquè ell li havia pres les claus i que si sortia de casa la mataria" són algunes de les frases que ha dit.

La testimoni també ha declarat que un dia la noia la va anar a trobar molt espantada. Duia la camisa estripada, tenia alguns cops i li va explicar que s'havia hagut d'escapar pel balcó després que el processat l'agredís.

Tot i que l'exparella ha retirat l'acusació, la fiscal ha mantingut els càrrecs contra Hassan B. Per al ministeri públic, la declaració de l'amiga, la denúncia interposada davant dels Mossos d'Esquadra i els informes mèdics són proves suficients per condemnar l'acusat.

En total, el jove s'enfronta a una pena de 14 anys i 2 mesos de presó. Se l'acusa de delictes de violència habitual, lesions, amenaces, obstrucció a la justícia, detenció il·legal i d'una falta d'injúries. A més de la pena de presó, la fiscal també demana que Hassan B. no es pugui acostar a menys de 500 metres ni comunicar-se amb la seva exparella durant 26 anys i mig.

En matèria de responsabilitat civil, l'acusat s'enfronta a pagar una indemnització de 3.370 euros a la noia. La defensa demana l'absolució perquè, d'entrada, la suposada víctima ha retirat l'acusació i perquè creu que el testimoni de l'amiga és massa feble per incriminar-lo (perquè dóna explicacions en genèric i diu que no va presenciar moltes de les agressions).

El cas, que s'ha jutjat a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència. Aquesta no és la primera vegada que Hassan B. s'asseu a la banqueta dels acusats per maltractaments. A principis del 2011, ja va haver d'anar a judici. Aleshores, el Jutjat Penal de Girona, però, el va absoldre.