La CUP de Figueres vol eliminar els càrrecs de confiança a l'Ajuntament

Proposa una partida de 650.000 euros als pressupostos per a la dinamització social dels barris

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Figueres ha presentat 14 al·legacions als pressupostos municipal que ha presentat el govern de CIU pel 2015. De les 13 al·legacions, set suposen un estalvi i cinc la creació de noves partides. Així mateix, una de les al·legacions preveu duplicar la partida d'informació i atenció a la dona, pel qual el govern preveu una partida de 12.000 euros que la candidatura independentista considera del tot "insuficient".

De la mateixa manera que en els passats tres pressupostos d'aquesta legislatura, la CUP redueix o suprimeix partides destinades a càrrecs de confiança i despeses institucionals. La major part d'estalvi que es preveu amb aquestes al·legacions proposen una nova partida de gairebé 650.000 euros que volen destinar a la dinamització social dels barris. En aquest sentit, el govern preveu una partida de 55.000 euros pel barri de Sant Joan amb la mateixa finalitat, però la formació independentista considera que és insuficient i també que aquestes partides han d'anar més enllà d'aquest barri.

Altres partides de nova creació que proposa la formació independentista són per a la implantació de les cartelleres per entitats que estan aprovades pel ple municipal. Un altra partida es vol destinar a l'estudi de municipalització del Castell de Sant Ferran, tal com es va comprometre a principis de legislatura el llavors alcalde Santi Vila. La darrera partida és de 25.000 euros per desenvolupar un procés participatiu per la confecció del pressupost, "acció que el govern municipal va anunciar i no ha portat a la pràctica".

No pagar el deute

Per últim, la CUP considera que s'ha d'avaluar quin és el deute il·legítim de l'Ajuntament i no pagar-lo. En aquest sentit, consideren que hi ha 47.500 euros "que d'entrada ja es poden considerar il·legítims" i, per tant, "no s'haurien de pagar".

Argumenten que el consistori té un deute de més de 4 milions d'euros (MEUR) per pagar factures dels proveïdors amb un interès superior a l'1,2%. "Tenint en compte que l'Estat deixa diners públics als bancs a un interès del 0,05%, entenen que aquest és l'interès que hauria de pagar l'ajuntament i, per tant, la diferència (47.500€) és il·legítima", afirmen.