El cap de la Policia Local de Girona defensava Catalunya com a Estat el 1994

Palouzié va publicar un article a la revista "Debat Nacionalista" sobre el projecte de policia autonòmica

El cap de la Policia Local de Girona, Josep Palouzié, va defensar en un article publicat la tardor de 1994 a la revista "Debat Nacionalista", la figura descentralitzada de la policia autonòmica i la potenciació de les forces de seguretat locals. En aquest sentit, parlava de Catalunya com a figura de "quasi Estat" i deia que era necessari "construir (...) un model de seguretat més modern i adaptat a la nostra realitat nacional", una possibilitat que al seu entendre, s'havia "perdut".

No només això, Palouzié renegava aleshores de les figures de seguretat de l'Estat espanyol: "Jo, com molts d'altres agents de policia que proveníem del món de l'esquerra i de la lluita per les llibertats públiques, vaig creure en la necessitat de treballar per la construcció d'un nou sistema de seguretat, modern, democràtic i arrelat en la nostra societat. A aquest contingent de joves que entràvem en aquesta professió mai no se'ns va ocórrer formar part dels Cossos de Seguretat de l'Estat, i per una simple raó: aquest era el model a superar".

Pel que fa a l'exèrcit, demanava que Catalunya pogués tenir un cos militar propi; "no era possible que un "quasi" Estat com el nostre, no disposés d'un "quasi" exèrcit" però també argumentava que aquesta figura es trobava obsoleta degut a "la desaparició de les fronteres" amb l'entrada a Europa i l'espai Schengen. En l'actualitat en canvi, el cap de Policia de Girona reclama reinstaurar el servei militar obligatori i des del 2006 forma part del grup de reservistes voluntaris de l'Exercit Espanyol. Precisament ahir la CUP va reclamar la seva dimissió per aquestes declaracions.

"Era independentista"

Les seves recents declaracions al diari "La Razón" han deixat sorpresos a algunes persones que van coincidir amb ell durant la seva etapa com a cap de la Policia Local de Blanes.

Un d'ells, el llavors regidor per ERC a l'Ajuntament de Blanes el 1995, Joan Puig, ha explicat a AraGirona.cat que va mantenir diverses converses amb Palouzié respecte el debat sobiranista, on havia assegurat "que era independentista". D'aquí també la seva participació a la revista "Debat Nacionalista", una publicació de caire independentista que s'autodefinia com "una eina més al servei de la reconstrucció nacional dels Països Catalans, oberta a totes les tendències i ideologies que vulguin, sense complexos, construir una nació catalana".

Puig també va mostrar la seva sorpresa en una piulada a Twitter on deia que es trobava "Estorat al descobrir que l ex cap policia local de Blanes i ara a Girona és un nacionalista espanyol, deu ser mercenari, a Blanes era indepe (sic)".