[VÍDEO] La màgia dels Tres Reis Mags omple de gom a gom els carrers de Girona

TV3 torna a retransmetre la cavalcada 25 anys després

La cavalcada de Reis ha tornat a llençar al carrer milers de gironins que han volgut veure de prop el pas dels Tres Reis Mags. Des de primera hora de la tarda, pares i fills s'han acostat al tradicional campament reial on encara es podien entregar les darreres cartes als patges reials. 

A dos quarts de sis, els Tres Reis i tots els patges que els acompanyaven i animaven el públic han deixat el campament (situat als Jardins de la Infància) i s'han desplaçat fins al pont d'Alferes Duarte per travessar a peu el riu Onyar. Allà, Ses Majestats jan han pujat a les carrosses i han iniciat el recorregut. 

Tot i que l'any passat la cavalcada va arribar fins al carrer Emili Grahit, enguany el recorregut s'ha escurçat 400 metres i ha recuperat el recorregut original a causa de la retransmissió de TV3. La televisió pública ha tornat a la ciutat 25 anys més tard per retransmetre la cavalcada. Això també ha obligat a avançar mitja hora l'inici de l'esdeveniment.


La cavalcada dels Reis Mags de Girona va ser la primera cavalcada que va ser retransmesa per TV3 l'any 1989. En aquella ocasió, l'emissió va coincidir amb el 50è aniversari dels Manaies de Girona. Una celebració que es repeteix aquest 2015 amb el 75è aniversari de l'associació, anomenada la Confraria de Jesús Crucificat-Manaies de Girona, que s'ha encarregat d'organitzar tot l'esdeveniment.

Aquest any han participat a la cavalcada unes 230 persones - un centenar menys que l'any passat- s'han repartit dues tones de caramels aptes per a celíacs. Com a novetat, els reis no han arribat a sobre de les carrosses a la plaça del Vi (final de la cavalcada) sinó que ho han fet a peu. Allà els han rebut cantant la cançó centenars de gironins i també l'alcalde, Carles Puigdemont.