Els Reis Mags d'Orient arriben dilluns a tot Catalunya

Girona s'adaptarà a la retransmissió de TV3

Els tres Reis Mags d'Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, arriben aquest dilluns a la tarda a tots els pobles i ciutats de Catalunya, per portar regals, inclòs carbó, i il·lusió a tots els infants.

Les cavalcades, rues i comparses seran els protagonistes dels carrers i Ses Majestats estaran acompanyades de nombroses carrosses de tot tipus. Passant per carrers i llençant caramels als milers de nens i nenes que els esperaran, els tres Reis seran rebuts per les autoritats municipals i recolliran les cartes dels infants. Les principals ciutats catalanes tindran algunes novetats aquest any.

A Girona, la cavalcada començarà mitja hora abans de l'habitual. El tres Reis Mags sortiran del campament reial a dos quarts de sis de la tarda i a les sis ja creuaran el riu Onyar per pujar a les carrosses situades al passeig General Mendoza. Aquesta és una de les principals novetats que l'organització ha hagut d'aplicar per ajustar-se a l'horari de l'emissió de TV3 que enguany retransmetrà en directe la cavalcada gironina. A més, a diferència de l'any passat, els Reis Mags no passaran pel carrer Emili Grahit ja que s'ha retornat al recorregut de fa dos anys i arribaran caminant a la plaça Catalunya. En total, es repartiran unes dues tones de caramels.

La cavalcada dels Reis Mags de Girona va ser la primera cavalcada que va ser retransmesa per TV3 l'any 1989. En aquella ocasió, l'emissió va coincidir amb el 50è aniversari dels Manaies de Girona. Una celebració que es repeteix aquest 2015 amb el 75è aniversari de l'associació, anomenada la Confraria de Jesús Crucificat-Manaies de Girona, que s'ha encarregat d'organitzar tot l'esdeveniment. Enguany, TV3 tornarà als carrers de Girona per mostrar una cavalcada actualitzada.

Serà "una cavalcada especial, medieval, amb cavalls i única a tot Catalunya". Enguany, però, la retransmissió de TV3 ha fet modificar diverses coses. Tot l'esdeveniment s'avançarà mitja hora. És a dir, el campament reial obrirà portes des de les 15.45 fins a les 17.30 hores. Les dues precavalcades arrencaran a dos quarts de quatre de la tarda.

En total, s'ha comptat que hi participaran unes 230 persones –un centenar menys que l'any passat– i que es reparteixin dues tones de caramels aptes per a celíacs per als 70.000 assistents previstos.