Denuncien novament la precàrietat de les netejedores municipals a Girona

En algunes escoles i centres esportius la calefacció està apagada

Per segon any consecutiu, el sindicat CCOO de les comarques gironines ha denunciat que moltes treballadores d'EULEN, l'empresa que gestiona la neteja d'espais municipals de la ciutat de Girona, han de realitzar la seva feina durant les vacances de Nadal en condicions molt precàries. Segons el sindicat, el fet que molts equipaments tanquin durant aquestes dates, especialment escoles i centres esportius, fa que les netejadores hagin de realitzar la seva feina en espais sense calefacció i suportant temperatures properes als zero graus.

El sindicat ja van denunciar aquesta situació l'any passat i la resposta del consistori va ser que es resoldria l'any vinent "per falta de temps". Segons el sindicat, les treballadores, que normalment fan la feina a primeres hores de la matinada, s'han d'abrigar amb polars i anoracs per poder suportar temperatures properes als zero graus i treballar amb aigua freda sense la possibilitat d'utilitzar guants. CCOO ha rebut queixes de diverses treballadores per aquest fet a les escoles de Talaià, Annexa-Joan Puigbert i Domeny, entre d'altres, i és per això que ha denunciat la situació davant la Inspecció de Treball.

Segons la nota enviada pel sindicat als mitjans de comunicació, el més preocupant de la situació és que ja es va viure l'any passat i que el consistori es va comprometre a resoldre-la aquest any. De fet, es van celebrar diverses reunions entre representants sindicals, de l'empresa i de l'ajuntament, i es va arribar a un acord per fer un estudi on s'establirien les condicions tèrmiques dels llocs de treball i la seva adequació a la normativa ambiental per tal de normalitzar la situació de les treballadores.