Endesa instal·la proteccions per a les aus a línies elèctriques als Aiguamolls de l'Empordà

S'han posat fundes aïllants a tres esteses de Castelló d'Empúries i Cantallops

La companyia Endesa ha instal·lat proteccions per a les aus a tres línies elèctriques de l'Alt Empordà, dues de les quals creuen el parc natural dels Aiguamolls. Les línies són de mitja tensió, transporten electricitat a 25 kV, i es troben als termes de Castelló d'Empúries i Cantallops.

L'elèctrica ha folrat amb fundes diversos punts de les torres (com ara els aïlladors i les grapes d'amarrament). Amb aquestes proteccions, es disminueix el risc que els ocells que s'hi aturin s'electrocutin quan emprenguin el vol, perquè en estendre les ales podrien fer contacte amb el cable que duu la corrent.

Endesa ha invertit 15.000 euros per instal·lar les proteccions a les tres esteses. Els treballs per protegir les tres línies elèctriques de 25 kV han acabat ara fa pocs dies. Les tres esteses es troben dins els termes de Castelló d'Empúries i Cantallops, i dues d'elles es troben dins la zona protegida del parc natural dels Aiguamolls. Precisament, per aquesta àrea hi habiten, o bé la creuen volant, aus com ara les cigonyes blanques, els rossinyols o les gavines vulgars.

Per evitar que una au es pugui electrocutar si s'atura a reposar en un pal elèctric, Endesa ha folrat amb fundes aïllants els aïlladors, les grapes d'amarrament i altres punts de les torres. Segons indica la companyia, "aquests elements permeten reduir el risc elèctric en el moment en què una au aixeca el vol, ja que en estendre les ales podria crear contacte amb un cable".

Els treballs han suposat una inversió de 15.000 euros. A més de protegir les aus de possibles electrocucions, el sistema també reforça la continuïtat del servei als clients d'aquestes tres línies, que arriben a abastir quinze municipis. En concret, l'Armentera, Cabanes, Campmany, Cantallops, Castelló d'Empúries, Espolla, el Far d'Empordà, Fortià, Llers, Masarac, Peralada, Rabós d'Empordà, Riumors, Sant Climent Sescebes i Sant Pere Pescador.