Els treballadors de Renfe i Adif fan 23 hores de vaga aquest Sant Esteve

Només circula un de cada tres trens de Rodalies, Regionals i Avant

Els treballadors de Renfe i Adif fan 23 hores de vaga durant aquest Sant Esteve. L'aturada, que ha començat des d'aquesta mitjanit i durarà fins a les onze de la nit, ha estat convocada arreu de l'Estat pel sindicat de la Confederació General del Treball (CGT) per protestar contra la privatització del sector i per exigir que s'obri la negociació del tercer conveni col·lectiu.

El Ministeri de Foment i el Departament d'Empresa i Ocupació han fixat serveis mínims, de manera que a Catalunya els trens Rodalies i Regionals funcionen al 33% durant tot el dia i els de Llarga Distància i alta velocitat ho fan al 72%. Per la seva banda, els trens Avant presten el 63% del seu servei habitual.

Segons Renfe, es preveu que en aquest dia festiu de Sant Esteve hi hagi un 25% de la mobilitat que hi ha en un dia feiner i, per tant, no s'espera que la vaga produeixi una afectació important.


La vaga s'ha convocat per protestar contra la privatització del sector ferroviari i per exigir que s'obri la negociació del tercer conveni col·lectiu. En aquest sentit, els treballadors de la companyia ferroviària reclamen un increment salarial a partir del 2015 i que se'ls retorni la paga extraordinària suspesa des del desembre del 2012, entre d'altres aspectes, segons ha indicat la CGT.

Renfe ha puntualitzat que els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació pels serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cap cost addicional a les mateixes estacions i a les agències de viatge.