Liciten les obres de desdoblament de la C-260 a Vilatenim

La inversió prevista és de prop de 19,17 MEUR

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat el projecte de desdoblament de l’últim tram que quedava per desdoblar de la carretera C-260, d’uns 750 metres de longitud, al seu pas pel nucli de Vilatenim (Alt Empordà), al terme municipal de Figueres.

L’àmbit de l’obra va des de l’enllaç amb la carretera N-II fins a la rotonda de Vilatenim, on s’inicia ja el tram desdoblat. La inversió prevista és de prop de 19,17 MEUR, dels quals prop de 8 MEUR seran per a l’expropiació d’unes 13 edificacions, necessària per poder realitzar l’obra.
 
La C-260, que uneix Figueres i Roses, suporta una mitjana anual d’entre 21.000 i 24.000 vehicles/dia, tot i que pot arribar als 43.000 vehicles/dia durant el mes d’agost.

El desdoblament pretén resoldre els problemes de congestió que es produeixen en aquest tram d’entrada a la ciutat de Figueres, amb l’execució d’una via amb les suficients característiques de capacitat i seguretat i respectant a l’hora el seu entorn urbà. Es preveu iniciar les obres al segon semestre de 2015, amb un termini d’execució de 15 mesos.