Tot a punt per acollir la primera edició del Gran Circ de Nadal de Girona sobre gel

A dos dies de la primera funció, ja s'han venut 14.000 de les 20.000 entrades

Fer arribar la màgia del patinatge sobre gel durant uns dies tan especials com el Nadal és l'objectiu dels promotors d'El Gran Circ de Nadal de Girona que es podrà veure del 25 fins al 28 de desembre al pavelló Municipal Girona-Fontajau, un espectacle únic a Europa perquè s'han triat els millors especialistes d'aquesta disciplina d'arreu del continent perquè actuïn plegats per al públic gironí.

L'espectacle, que dura dues hores, inclou un total de 18 números amb 27 artistes vinguts de nou països, la major parts d'ells de Rússia, bressol del circ sobre gel. Així, es podrà veure l'humor dels pallassos xilens 'Els Caluga' i la contorsionista extrema nord-americana Jordan McKnight, els dos artistes convidats d'aquesta primera edició del Circ de Nadal, i els números específics de circ sobre gel com les acrobàcies de la lituana Olga Vayman al hulla hop o els equilibris al trapezi de Miss Kirilova, en un dels números estrella de l'espectacle.. Tampoc hi faltarà la dansa de la mà del ballet rus Nikulin Moscow Ice Ballet o els ràpids canvis de vestuari del Duo Krupnov vinguts d'Eslovàquia, per posar alguns exemples.

Sobre l'espectacle, Matabosch, ha destacat que "és màgic i respira Nadal", i que gràcies a l'acurada selecció dels artistes, tots ells de l'elit mundial de la especialitat, permetrà als espectadors conèixer una modalitat de circ "molt complexa" que, a la dificultat pròpia del circ, li suma el fet que totes les acrobàcies i equilibris es fan amb patins.

Matabosch, més enllà de la incertesa pròpia de les estrenes, ha assegurat que tot està a punt i es mostra confiat de l'èxit del Circ de Nadal de Girona. En aquest sentit, ha agraït el suport de les institucions, amb l'Ajuntament de Girona al capdavant, i del públic, que a dos dies de l'estrena ja ha adquirit 14.000 de les poc menys de 20.000 entrades disponibles. Una demanada d'entrades que ha fet que els organitzadors programessin una tercera funció el diumenge 28 de desembre.

El promotor de l'espectacle, Genís Matabosch, ha destacat l'enorme esforç que ha suposat construir en menys de quatre dies la pista de gel de 500 metres quadrats de superfície amb glaç natural de 20 centímetres. Una fita que ha estat possible, ha dit, gràcies a l'esforç de les 15 empreses, la majoria d'elles locals, que han participat en la seva construcció que ha estat com un "gran Mecano". El primer que es va haver de fer és desmuntar la pista de bàsquet que va començar divendres. A partir d'aquí, es va instal·lar la parrilla metàl·lica de trust que suporta els 150 focus de l'espectacle i els aparells necessaris per fer els números d'acrobàcia. Instal·lats els decorats i tapades les entrades de llum natural de la meitat del pavelló, va començar la part més important: fer la pista de gel. Per la seva construcció han calgut vuit tones de glaçons i 35.000 litres d'aigua barrejada amb anticongelant.

L'enorme producció per tirar endavant l'espectacle ha fet que el pressupost d'aquesta primera edició del Circ de Nadal de Girona s'hagi enfilat fins els 300.000 euros, 50.000 euros més respecte a la xifra inicialment prevista. D'aquests, 25.000 euros provenen de les subvencions de l'Ajuntament de Girona i de la Diputació, i la resta els organitzadors esperan cobrir-ho amb la venda d'entrades i la despesa que els espectadors facin dins el pavelló.

Amb el tercer passi afegit el diumenge 28, en total es faran 8 representacions; una única el dia de Nadal a les sis de la tarda, dues el dia de Sant Esteve a dos quarts de dotze del migdia i a les cinc de la tarda, dues més el dissabte 27 a les cinc de la tarda i dos quarts de nou del la nit, i tres passis el diumenge 28 a dos quarts del dotze, les cinc de la tarda i dos quarts de nou de la nit. El preu de les entrades oscil·len entre els 10 i els 45 euros i es poden adquirir al web www.CircNadalGirona.com, al facebook del certamen, a les botigues Nostrum de Girona, Figueres, Perpinyà, Platja d'Aro, Blanes i Calella i a les taquilles del pavelló de Fontajau cada dia de 10 del matí a vuit del vespre.