Els veïns de Castellfollit demanen un ordre d'allunyament a un lladre del poble

L'home ha comés diversos robatoris

Els veïns de Castellfollit de la Roca (Garrotxa) no suporten més la impunitat amb què actua un dels seus conciutadans, un home plenament identificat pels cossos de seguretat que viu en un habitatge ocupat i que comet furts i robatoris de forma quotidiana en comerços i cases habituals.

La magnitud dels seus robatoris fins ara no ha estat prou important com per empresonar-lo. Els veïns estan cansats i volen evitar que aquesta situació es perpetuï en el temps i fins i tot pugui agreujar-se. Ahir van sortir al carrer en una concentració pacífica i silenciosa convocada espontàniament per les xarxes socials i on van dir prou a aquesta situació. 

Aquesta mateixa setmana, el veí de Castellfollit objecte de les protestes hauria comès, segons els seus conciutadans, fins a sis robatoris al poble. A banda d’aquesta concentració de protesta, els veïns han organitzat una recollida de firmes per demanar-ne l’ordre d’allunyament.

En aquests moments, l’home objecte de les protestes torna a estar detingut pels Mossos d’esquadra, en aquesta ocasió, per cometre un robatori i una temptativa la matinada de divendres a dissabte en companyia d’un altre home. Van ser els agents de la policia municipal els que van detenir els dos individus, després que l’alarma de la sabateria Calçats Rovira jove, del carrer Antoni Llopis, s’activés per la presència dels dos lladres, que havien forçat la porta.


La policia va detenir el veí de Castellfollit al carrer Joaquim Vayreda, i al seu acompanyant a la plaça del Mig. L’escorcoll dels agents els va portar fins al cotxe amb què circulaven els dos individus. Allà, la policia va trobar un televisor que havia estat robat al bar El Carrilet d’Olot. És previst que avui els dos homes passin a disposició judicial, on es decidirà si se’ls envia a la presó o tornaran a quedar en llibertat.


Aquesta notícia ha estat elaborada per Olot Televisió