El Catsalut licita la redacció del projecte de reforma de les urgències de l'Hospital Trueta de Girona

L'ampliació d'aquest servei té un pressupost de tres milions d'euros

Ja s'han posat en marxa els tràmits per a la futura ampliació del Servei d'Urgències de l'Hospital Josep Trueta de Girona. Segons un comunicat que ha enviat aquest divendres l'hospital gironí, el Catsalut va treure divendres passat a licitació pública la redacció del projecte de reforma i l'any que ve es licitaran les obres.

La remodelació del servei d'urgències està lligada al trasllat del laboratori clínic regional de Girona que marxarà del Trueta cap al parc hospitalari Martí i Julià de Salt. D'aquesta manera, l'hospital gironí disposaria d'espai lliure per ampliar les urgències.

Pel que fa a l'activitat assistencial del Trueta, cal destacar que aquest any hi ha hagut un increment d'un 7,73% de l'activitat quirúrgica programada en relació amb l'any 2013. Una xifra que està per sobre les previsions inicials i que, segons l'hospital gironí, "garanteix els objectius demanats pel Catsalut i per l'ICS", ja que no hi ha cap pacient que hagi hagut d'estar més de sis mesos a la llista d'espera per als catorze procediments garantits i cap pacient ha hagut de passar més de dos anys esperant per a la resta de procediments quirúrgics.