Castell-Platja d'Aro aprova un pressupost de 70 milions d'euros pel 2015

El consistori preveu reduir l'endeutament i deixar-lo al 57,5%

L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha presentat avui els pressupostos pel 2015 que assoleixen un total de 70 milions d'euros. D'aquests està previst que 26,35 milions provinguin de despeses corrents mentre que es dedicaran 43,74 milions a inversions en diversos projectes.

L'alcalde del municipi, Joan Giraut (CiU), ha assegurat que aquests són uns pressupostos "de continuïtat" respecte els d'aquest any, on s'ha aconseguit assolir un superàvit de 5,1 milions d'euros, el que representen 2,6 més del que s'havia previst inicialment. "Aquest fet ve donat per un increment de la recaptació de l'IBI mitjançant el cobrament de diversos endarreriments en finques rústiques com també plusvàlues que s'han generat", ha apuntat el batlle que ja ha avançat que l'any vinent els ingressos seran menors al produir-se l'efecte contrari en tots aquests valors. "Hem volgut marcar un criteri de prudència pel que fa a la previsió d'ingressos", ha dit Giraut el qual preveu un superàvit de 2,03 milions d'euros.

Pel que fa referència a l'estat d'endeutament financer del consistori aquest segueix la seva tendència decreixent que es va iniciar el 2010, moment en que l'Ajuntament tenia una ràtio del 123,5% -el màxim autoritzat per l'Estat és del 110%-. Aquest 2014 l'equip de govern de CiU l'ha rebaixat fins al 65,18% i la seva previsió és deixar-lo en finalitzar l'any vinent en el 57,5% (16,8 milions d'euros). Giraut ha volgut destacar la rapidesa del consistori en el pagament als creditors, "mentre que en el 2010 trigàvem entre 3 i 4 mesos a pagar, ara ho fem passats 30 dies", ha explicat.

Noves despeses corrents

L'alcalde ha volgut emfatitzar que les despeses corrents -pressupostades en 26,35 milions- es mantenen elevades ja que la seva intenció és "aportar novetats en totes les àrees" del consistori.

En aquest sentit l'àrea de Promoció Econòmica organitzarà la primera edició de la Fira de les Franquícies, des de Turisme es prepara un nou Pla Estratègic (una de les accions consistirà en posar Wiffi gratuït a tota la vila), en Joventut un nou torneig de Futbol Base, a Medi Ambient un contracte de manteniment dels parcs infantils, pel que fa referència a Seguretat Ciutadana una ampliació del parc mòbil de la Policia Local, en Comunicació es renovaran els webs de turisme i atenció ciutadana, en Equipaments Públics la nova escola Vall d'Aro (les obres donaran inici al març i acabaran al juny), finalment, els programes socials comptaran amb nous cursos de formació juvenil i incrementaran les subvencions a les famílies.

Un nou dipòsit d'aigua

Un dels projectes més destacats a nivell d'infraestructures és el que fa referència a la construcció d'un dipòsit d'aigua i una nova xarxa de canalització de l'aigua potable al municipi. Aquest, comptarà amb un pressupost de 3,5 milions d'euros i servirà per a renovar la totalitat de la xarxa des de Les Suredes fins al sector sud. Giraut destacava que el projecte "tindrà un retorn econòmic" ja que no serà necessari comprar l'aigua en alta a Sant Feliu de Guíxols com fins ara. L'alcalde ha confessat que potser serà necessari sol·licitar un préstec "però intentarem que no influeixi en el preu de l'aigua i que es pugui pagar amb el superàvit generat", ha apuntat.

El pressupost s'ha presentat públicament davant els ciutadans en un acte aquest vespre on s'han desgranat la totalitat de les inversions que es portaran a terme l'any vinent.