Tres detinguts en una persecució policial després d'assaltar una perruqueria

Els homes foren enxampats a Ripoll després del robatori a Osona

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Ripoll van detenir el dia 5 de desembre, a Ripoll, tres homes d’entre 20 i 22 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Sant Fruitós de Bages i Manresa (Bages), com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força a establiment comercial.
 
Pels voltants de les tres de la matinada del mateix dia, els mossos van ser alertats d’un robatori a l’interior d’una perruqueria de la població de Sant Quirze de Besora (Osona).
 
Una patrulla, que es trobava per la zona, va muntar un control de pas a la carretera C-17, per si els lladres fugien en direcció al Ripollès.
 
A la poca estona van veure un vehicle que s’acostava a la seva posició, el qual davant la presència policial, accelerava la marxa. Quan els agents perseguien el vehicle, aquest va minorar la velocitat, es van obrir dues portes i de dins van saltar dues persones. Seguidament, el vehicle va tornar a accelerar per intentar fugir del lloc, però els agents el van interceptar i van detenir el conductor.
 
Pel que fa a les persones que havien saltat, després de rodolar per l’asfalt es van aixecar i es van posar a córrer. Una d’elles va fugir camp a través. L’altra va saltar per la tanca de formigó que delimita la via i va caure per un marge d’uns sis metres d’alçada.
 
Els agents van socórrer l’home que havia caigut pel marge i seguidament van activar una ambulància medicalitzada i als Bombers de la Generalitat per rescatar-lo. Va ser traslladat a l’hospital Josep Trueta de Girona amb politraumatismes. A sobre portava un rellotge, un penjoll d’or, un joc de guants i diners.
 
Posteriorment es va confirmar que entre els objectes que havien sostret en el robatori a la perruqueria hi havia un rellotge, un penjoll, una bossa de mà, uns 300 euros en efectiu i un ordinador portàtil.
 
Continuant amb la recerca del tercer implicat que havia fugit, pels volts de les nou del matí mossos de la comissaria de Ripoll van veure un jove, la descripció del qual coincidia amb la persona que es buscava. L’home es trobava a l’estació d’autobusos de la població i intentava agafar un transport públic per anar a Manresa.
 
Després de diverses comprovacions es va constatar que era el fugitiu que buscaven i va quedar detingut per la seva presumpta relació amb el robatori a la perruqueria.
 
Els detinguts, tots amb múltiples antecedents, va passar el dia 6 de desembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Ripoll, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.