Figueres demana a Endesa acabar amb els talls d'electricitat als barris de Sant Joan i Culubret

Sospiten que l'elevat consum és perquè algunes cases podrien cultivar marihuana

L'Ajuntament de Figueres ha enviat aquest divendres una queixa formal a Endesa per demanar-li col·laboració per acabar amb els talls d'electricitat als barris de Sant Joan i Culubret. La missiva s'ha enviat amb un informe municipal on es detallen totes les interrupcions que s'han registrat durant l'últim mes i mig.

Segons el consistori les apagades van del 90 minuts als tres quarts d'hora. L'alcaldessa ha remarcat "la gravetat" d'aquesta situació que ha qualificat d'"insostenible" i ha emfatitzat que "s'agreuja per l'època de l'any en què està passant" i ha mostrat la seva preocupació per la gent gran i pels veïns que estan malalts perquè necessiten aparells que han d'estar connectats a l'electricitat contínuament.

Precisament aquest dissabte ha cremat part del cablejat elèctric al carrer Ramon Reig de Figueres a causa de l'elevat consum que hi ha a la zona. En aquest sentit, Marta Felip l'alcaldessa ha recordat que a l'octubre es va resoldre una situació semblant que afectava els barris del Juncària Parc Bosc i Habitatges del Parc amb el reforç de la línia de tensió del transformador que alimenta aquestes zones.