La PAH exigeix davant del Parlament habitatges dignes pels desallotjats del bloc de Salt

Denuncia que el Govern es va comprometre ara fa un any a reubicar a totes les famílies

El 13 de desembre del 2013 els Mossos d'Esquadra van desallotjar per ordre judicial les últimes famílies que vivien al bloc ocupat de Salt, propietat del Sareb. Aleshores el Govern va prometre que totes les persones serien reubicades en altres edificis que el banc dolent tenia en propietat. Una promesa que la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) assegura que no s'ha complert.

Aquest divendres, un dia abans que es compleixi el primer aniversari d'aquell desallotjament, un centenar de persones de la PAH de Girona s'ha mobilitzat davant del Parlament per exigir al Govern que compleixi amb la paraula donada.

Entre ells hi havia diverses de les famílies que van haver d'abandonar el bloc ocupat. Amb diverses pancartes ('STOP Desnonaments', 'Bloc Salt', 'PAH Girona Salt') el centenar de manifestants s'han apropat al Parlament, on els antiavalots de la Policia els han tallat el pas. No hi ha hagut cap enfrontament, un cop han desistit de la seva idea inicial d'entrar a l'edifici. Finalment una trentena de representants ha pogut accedir al Parlament on s'han reunit amb diversos grups parlamentaris.

La portaveu de la PAH a Girona, Marta Afuera, ha reclamat al Govern que compleixi amb el que va prometre ara fa un any i que treballi per allotjar aquestes famílies en pisos desocupats propietat del Sareb.