La Companyia Elèctrica Dharma tornarà als escenaris el 2015 per celebrar 40 anys de carrera

El grup anuncia un retorn puntual que arrencarà al Festival Strenes de Girona a l'abril

La Companyia Elècrica Dharma realitzarà una gira de concerts l'any 2015 per commemorar els 40 anys de la publicació del seu primer disc, 'Diumenge' (1975). Així ho ha anunciat el grup aquest dijous a través del seu nou web, on asseguren que el retorn és "puntual" i no s'estendrà més enllà d'una sèrie de concerts en el marc d'aquesta 'Gira 40 anys'.

La Dharma havia previst aquest retorn pel 2014, però la mort de Josep Fortuny, el setembre de 2013, va fer que s'aplacés la gira, segons expliquen. Tot plegat començarà amb un concert el 10 d'abril a Girona -allà on va néixer el conjunt l'any 1974-, en el marc del Festival Strenes.

Per anunciar la gira, la Dharma ha estrenat aquest dijous un nou web i nova imatge. Aquí han penjat un comunicat on expressen les ganes de reprendre la gira que estaven preparant el 2013 quan va morir Josep Fortuny, membre fundador de la banda. "Ens fa il·lusió i tenim ganes de fer-ho", asseguren.


La gira serà, a més, un comiat per a Fortuny. "També volem recuperar la memòria de la mort d'en Josep, que va ser i sempre serà, un cop molt dur pel grup. De moment, sentim que la millor manera de continuar caminant és viure de nou el repte d'estar a l'escenari, connectar amb el públic i retrobar el seu caliu, com un acte de gratitud, perquè després de 40 anys, per nosaltres la Dharma és més que un grup. És la nostra vida".

El primer concert de la gira serà a Girona en el marc del Festival Strenes, la ciutat que va veure néixer el grup l'estiu de 1974. I per ara el grup no ha confirmat més dates d'aquesta gira de retorn, després d'abandonar els escenaris l'any 2011.

"Des de llavors (1974) hem gravat 24 discos d'estudi, hem fet gairebé mil concerts per tot el món, hem tocat per una vintena de països de quatre continents i ens heu fet molt feliços. Aquesta felicitat és la que estarem encantats de compartir a partir d'ara. Aquest 2015, que de totes totes será un any molt especial pel nostre país, continuarà la xispa, continuarà la força. Força Dharma!", rematen.