Dos dels ferits en l'explosió de Llagostera continuen estables a la Vall d'Hebron

L'aigua d'un acumulador que estava al costat de la llar de foc es va escalfar i va provocar la deflagració

Dos dels set ferits dissabte en l'explosió en un habitatge de Llagostera (Gironès) continuen estables i ingressats a la unitat de cremats de l'hospital de la Vall d'Hebron. Un dels hospitalitzats és l'home de 40 anys que va resultar ferit greu.

Fonts hospitalàries han apuntat que pateix cremades de segon i tercer grau al 45% del cos i que està estable dins la gravetat. L'altre pacient és una dona a qui van traslladar a Barcelona perquè també va patir cremades.

Els altres cinc ferits -entre els quals hi ha una nena de tres anys- han rebut l'alta. L'origen de la deflagració seria un acumulador d'aigua que estava al costat de al llar de foc. L'aigua es va escalfar fins a bullir i va provocar la deflagració.

El llogater del pis on hi va haver l'explosió és el ferit de més gravetat. Fonts de l'Hospital de la Vall d'Hebron han indicat que l'home continua ingressat a la unitat de cremats amb cremades al 45% del cos. Està estable dins la gravetat i evoluciona favorablement.

L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, ha explicat que, a banda de les cremades, l'home també va patir diverses contusions. Una d'elles afectava un vèrtebra i un dels temors que tenien, ha explicat l'alcalde, és que pogués provocar problemes de mobilitat. "Afortunadament sembla que no ha afectat i que es recupera bé", ha explicat Santamaria.

El llogater i la seva parella celebraven un sopar amb uns amics dissabte a la nit per inaugurar el pis que acabaven de llogar. La investigació ha descartat una deflagració de gas i tot apunta que el motiu de l'explosió és que, mentre feien carn a la brasa a la llar de foc, les flames van anar escalfant l'aigua que hi havia en l'antiga instal·lació de calefacció per aigua. L'aigua va començar a bullir fins que, no se sap si per alguna vàlvula obstruïda o perquè s'havia taponat la sortida de vapor, va provocar l'explosió.

Una dona que estava al sopar també va patir cremades a les cames. Fonts hospitalàries han indicat que la van traslladar també a la Vall d'Hebron on evoluciona favorablement. L'alcalde ha detallat que un cop hagi rebut el tractament per les cremades podria rebre l'alta.

L'explosió va provocar l'esfondrament de parets de l'habitatge, pel que es temia que l'edifici hagués patit danys estructurals. Fermí Santamaria ha recordat que els Bombers van apuntalar l'edifici "per precaució" i que els veïns de les cases veïnes van poder tornar a casa seva, després d'un primer desallotjament preventiu. Dimarts l'arquitecte municipal comprovarà l'edifici per assegurar que l'explosió no ha malmès cap paret mestre ni ha afectat l'estructura.

Segons ha detallat l'alcalde, esperen poder reobrir el carrer -tallat des de llavors- un cop estiguin segurs que no hi ha problemes per a la seguretat.