Vallter 2000 tanca les pistes a causa del fort vent i les nevades

S'han registrat ràfegues de més de 80 i 90 quilòmetres per hora

Vallter 2000, l'estació gironina que va inaugurar la temporada d'esquí a tot Catalunya aquest passat divendres, ha hagut de tancar les pistes avui, diumenge, pel fort vent i les nevades que cauen a la zona.

El director de l'estació, Enric Serra, ha explicat que s'han registrat ràfegues de més de 80 i 90 quilòmetres per hora que aixequen la neu pols - impedint la visibilitat- i que calen cadenes per accedir a l'estació.

Davant d'aquesta situació, la direcció de l'estació ha decidit tancar portes per precaució i seguretat dels esquiadors. Serra ha detallat que no saben si podran reobrir el servei aquest dilluns i que tot dependrà de la situació meteorològica.

Serra ha explicat que han realitzat reunions cada hora des de les set del matí i fins a les deu per analitzar la situació. "Per precaució i seguretat dels nostres esquiadors hem decidit tancar les portes perquè el fenomen del torb va cada cop a més, a les set del matí teníem ràfegues de 70 quilòmetres per hora i a les deu ja arribàvem als 90 quilòmetres per hora", ha comentat. En principi, el director ha explicat que no saben si demà, dilluns, podran reobrir el servei. Tot dependrà de si milloren les condicions meteorològiques. Aquest dissabte la temperatura a peu de pista era de 8 graus negatius.

Vallter 2000 va ser la primera estació d'esquí de tot Catalunya que va començar a funcionar aquest passat divendres. Les instal·lacions van poder iniciar la temporada d'esquí gràcies a les nevades que van caure a la zona la setmana passada, relacionades amb la llevantada. Tot i això, aquest diumenge han començat la temporada d'esquí altres estacions gironines com Masella i Molina. Les dues estacions situades a la Cerdanya han obert portes a mig gas, amb poques pistes disponibles.

Vall de Núria només ha obert el seu parc lúdic i encara no té data d'obertura pel que fa a l'estació d'esquí. Tot i això, totes les estacions estan aprofitant les baixes temperatures d'aquest cap de setmana per generar neu artificial.