Detinguts dos homes per sostreure catorze bicicletes al Ripollès i la Cerdanya

Un d’ells va ingressar a presó

Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir el passat 27 de novembre, dos homes, de 20 i 27 anys, ambdós de nacionalitat espanyola i veïns de La Garriga (Vallès Oriental), com a presumptes autors de catorze furts. Al primer detingut també se li imputa un robatori amb violència i intimidació i un delicte d’usurpació de l’estat civil.
 
Les detencions són el resultat d’un dispositiu policial conjunt, en el qual van participar agents dels Mossos d’Esquadra de les comissaries de Ripoll i Puigcerdà, que es va muntar arran una sèrie de furts de bicicletes a les comarques del Ripollès i Cerdanya.
 
Els agents es van centrar en les estacions de tren ja que possiblement es traslladessin mitjançant la línia fèrria. El passat 27 de novembre, al voltant de quarts d’onze, una dotació policial va localitzar dos joves a l’estació de tren de Ripoll que coincidien plenament amb la descripció que havien aconseguit dels possibles autors.
 
Un d’ells duia una motxilla amb una cisalla i unes tenalles per tallar ferro. Davant les evidències i la concordança amb la descripció facilitada pels testimonis, la policia els va detenir com a presumptes autors de les sostraccions.
 
Concretament, als detinguts se’ls inculpa catorze furts de bicicletes comesos aquesta tardor. D’aquests, vuit es van cometre en els municipis de Ripoll i Campdevànol i sis a la localitat de Puigcerdà.
 
Un cop a comissaria van comprovar que una d’aquestes persones, el jove de 20 anys, s’identificava amb un document d’identitat d’una altra persona. Un cop establerta la seva identitat real, es va comprovar que tenia una ordre de detenció per un robatori amb violència i intimidació comés al mes de març a Barcelona, on després d’intimidar amb una navalla a un menor d’edat,li va sostreure el telèfon mòbil.
 
Posteriorment, agents d’investigació de Puigcerdà i de Ripoll van realitzar una entrada i perquisició en el domicili dels dos detinguts al Vallès Oriental. Durant l’escorcoll es van localitzar cinc bicicletes, presumptament d’origen il·lícit, una de les quals provenia d’un furt a Ripoll.
 
Els detinguts, amb antecedents, van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Puigcerdà, el qual en va decretar l’ingrés a presó del jove de 20 anys i llibertat amb càrrecs a l’altre.

Consells per evitar robatoris de bicicletes

El Departament d'Interior ha emès un seguit de recomanacions per evitar els furts de bicicletes. Aquests consisteixen, en primer lloc, en  escollir espais d’aparcament més freqüentats i que quedin a la vista de tothom. Seguidament lligar com a mínim la bicicleta pel quadre i també per una roda. En tercer lloc aconsellen lligar la bicicleta encara que estigui emmagatzemada en un garatge o traster i, finalment, anotar el número de bastidor per disposar-ne en cas de robatori i donar la informació a la policia.