Un ferit greu i sis lleus en una explosió en un habitatge a Llagostera

La deflagració ha fet caure part de la façana de l'immoble i ha afectat diversos envans

(Ampliació 00:16h +1)

Una explosió aquest dissabte al vespre en un habitatge de Llagostera (Gironès) ha provocat un ferit greu i sis de lleus. Segons informen els Bombers de la Generalitat, el ferit més greu presentava cremades de diversa consideració i ha estat evacuat pel Sistema d'Emergències Mèdiques(SEM) a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona.

Els altres ferits els han traslladat als Hospitals de Salt i al Trueta de Girona. Entre aquests, una persona que ha quedat atrapada entre les runes i que ha estat rescatada pels Bombers.

Arran de la deflagració ha caigut part de la façana de l'immoble i s'han vist afectats també alguns envans de l'habitatge. Protecció Civil ha posat el pla PROCICAT en fase de  Prealerta.

L'avís s'ha donat cinc minuts abans de les deu de la nit i fins el lloc del sinistre, un habitatge del carrer Sant Antoni, 3, s'han desplaçat dotze dotacions dels Bombers de la Generalitat -sis camions, cinc vehicles lleugers de suport, coordinació i comandament i l'autoescala-, dotacions de la Policia Local, Mossos d'Esquadra així com tres ambulàncies dels Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), per atendre i traslladar els ferits. El balanç de l'accident és d'un ferit greu i sis de lleus, entre les quals estarien una persona que hauria estat rescatada pels Bombers en quedar atrapada entre la runa, segons apunta aquest cos.

Protecció Civil ha posat el pla PROCICAT en fase de Prealerta i ha contactat amb el tècnic d'indústria de la Direcció General de Seguretat Energia i Mines de la Generalitat així com operaris de Gas Natural, l'elèctrica Endesa i l'alcalde del municipi, Fermí Santamaria, qui ha explicat que la deflagració ha afectat la paret que dóna al carrer i on hi havia ubicada una xemeneia. Les persones desallotjades han anat a cases de familiars per passar la nit.

Tot i que les causes de l'explosió encara estan per determinar, en el moment dels fets s'estava rostint en aquesta xemeneia carn a la brasa. Alguns indicis apunten a una antiga caldera per escalfar l'aigua com a punt d'ignició. Segons ha pogut saber l'ACN, en el moment dels fets estaven reunits un grup d'amics que estaven celebrant que un d'ells havia aconseguit llogar l'habitatge sinistrat. Es dóna el cas que es tracta del ferit més greu, un home de 40 anys que presenta cremades de segon i tercer grau.

AMPLIACIÓ: Una celebració entre amics que va acabar en desastre
  • L'alcalde explica la deflagració