Pastor exigeix a França que acceleri les obres pendents del TAV entre Barcelona i París

Manca un tram de 100km per construir

La ministra espanyola de Foment, Ana Pastor, ha reclamat aquest dimarts a França que acceleri les obres pendents en la línia d'alta velocitat entre Barcelona i París. "Ens preocupa molt", ha dit la ministra en declaracions a Brussel·les, on ha citat la necessitat d'acabar la circumval·lació de Nimes i el tram de 100 kilòmetres de Montpeller on "encara" no hi ha alta velocitat.

"Estem demanant que aquesta part sigui molt important i que es pugui accelerar", ha dit Pastor, que ha destacat aquest tema en les seves reunions bilaterals amb el govern francès. Pastor ha confirmat que Espanya demanarà el màxim finançament europeu possible pels projectes d'infraestructures en marxa.

"Espanya té molts projectes madurs", ha destacat Ana Pastor, en referència a les iniciatives d'infraestructures que es podrien acollir al nou finançament europeu que aportarà el pla d'inversions de Jean-Claude Juncker. En concret, Pastor ha dit que s'inclouran en els documents de treball "tots els grans projectes de corredors", entre ells el mediterrani.

Pastor ha recordat que ara s'està treballant per adaptar el corredor mediterrani a l'ample europeu i que el Port de Barcelona "ja té sortida internacional". Tota la línia s'inclourà en els documents, "a punt de tancar" que elabora Foment per rebre suport europeu, i que també inclouran la Y basca, Almeria o la connectivitat de la resta dels ports amb la xarxa ferroviària.

"Espanya el que ha transmès és que té molts projectes madurs" ha dit la ministra, que ha remarcat que vol "coordinació" amb la resta d'Estats membres per accelerar al màxim les obres.