Nova denúncia contra el metge del Santa Caterina acusat d'abusos sexuals

Els fets haurien tingut lloc el 2005

El judici que es va iniciar la setmana passada contra el doctor Josep C.M. per abusos sexuals va generar tanta atenció mediàtica que va animar a una expacient seva a presentar una nova denúncia contra el metge.

Aquesta seria la sisena que assenyalaria a l'acusat d'exercir la seva professió amb mala praxi i saltant-se els protocols establerts. La suposada nova víctima hauria patit abusos l'any 2005 i ara, nou anys després, s'ha animat a presentar la denúncia després de reconèixer al doctor als mitjans i llegir els relats de les denunciants.

El metge, durant la seva declaració davant el jutge la setmana passada, es va remetre a la seva experiència, deixant clar que fa 31 anys que exerceix, per negar haver fet tocaments, dir porcades, proposar a les pacients mantenir sexe, fer-los petons, insultar-les o arribar a enviar-los SMS i trucar-les al mòbil. Josep C.M. va dir que, de totes les denunciants, només en recordava una: la que va anar al CAP d'Anglès (Selva) demanant que se li fes un frotis vaginal.

De les altres quatre, que es van visitar a urgències de l'hospital o al consultori de la Cellera de Ter, el metge acusat no en recordava cap. Però per negar tots els abusos que li atribueixen, Josep C.M. va dir tenir-ne prou amb allò que recullen els seus historials i amb la praxis que ha aplicat durant anys sempre que passa consulta. El doctor s'enfronta a una possible pena de 18 anys de presó.