Liciten les obres de construcció d'una rotonda a la C-25 a Riudellots de la Selva

Els treballs tenen un cost de 816.000 euros i començaran el segon trimestre del 2015

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres de construcció d'una rotonda a la carretera C-25 a Riudellots de la Selva (Selva) per un cost de 816.000 euros. Els treballs s'iniciaran durant el segon trimestre del 2015 i permetran millorar la fluïdesa i la seguretat del trànsit en aquest punt de confluència i, al mateix temps, esponjar el trànsit al voltant del nucli urbà i les diverses urbanitzacions de la zona.

La nova rotonda tindrà una calçada anular de vuit metres i estarà formada per dos carrils de quatre metres. Està previst que els treballs durin nou mesos i inclouen la senyalització de l'espai, l'enllumenat i el drenatge de l'illot central.

Tal com ha informat el Departament de Territori i Sostenibilitat, en la confluència de la C-25, el camí vell de Riudellots de la Selva - que connecta amb el carrer Major i la resta de la trama urbana de la vila- i un camí local, actualment hi ha una intersecció molt utilitzada pel trànsit local que vol accedir al centre urbà o a les urbanitzacions situades a banda i banda de la carretera. En aquest espai el trànsit de vehicles és intens, amb 8.885 vehicles al dia durant l'any passat.

Per aquest motiu, el Departament ha assenyalat que la nova rotonda permetrà millorar la canalització del tràfic. En concret, la nova rotonda serà de 40 metres de diàmetre exterior, una alçada anular de vuit metres i estarà formada per dos carrils de quatre metres. L'últim metre de l'illot interior serà trepitjable i els vorals interiors i exteriors seran de mig metre.

En principi les obres es faran en nou mesos. D'una banda, es drenarà l'illot central, s'instal·larà senyalització horitzontal, vertical i d'orientació. També es col·locarà nou enllumenat amb sis projectors i se senyalitzaran els carrils d'entrada al nus. Al mateix temps es millorarà la pavimentació i està previst que es portin a terme mesures d'integració ambiental: hidrosembres dels illots principals de la cruïlla i l'interior de la rotonda, com també els talussos. Finalment, es reposaran les línies telefòniques i els gasoductes afectats i es reordenarà un accés pròxim a la rotonda perquè comuniqui directament amb un camí que porta a diverses edificacions properes.