Detingut després d'intentar atropellar tres Mossos i xocar contra un furgó policial a Salt

L'home intentava fugir d'un control policial a la sortida de l'Autopista i va iniciar una persecussió

Agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir ahir dimarts dia 25, a Salt (Gironès), un home de 49 anys, nacionalitat txeca i amb domicili desconegut, com a presumpte autor d’un delicte de conducció temerària, un delicte de danys, atemptat a agents de l’autoritat i resistència i desobediència.
 
Al migdia, mentre agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona feien un control de seguretat ciutadana a la sortida 6 de l’autopista AP-7, una furgoneta va fer un canvi de sentit en veure el control policial. El vehicle es va posar a circular contra direcció pel carril de desacceleració de l’autopista posant en perill la circulació de la resta d’usuaris.
 
Es va alertar dels fets a la resta d’indicatius policials que van començar la recerca del vehicle.
 
Agents de trànsit, que també es trobaven fent un control a la sortida 7 d’aquesta via, van veure com la furgoneta que s’estava buscant passava pel peatge a gran velocitat, sense pagar, i trencava la barrera del pas de vehicles. La furgoneta va fer cas omís a les senyals dels agents i va continuar la marxa fins el centre comercial Espai Gironès de Salt. Els mossos van iniciar un seguiment del vehicle escàpol que s’adreçava cap a centre hospitalari Martí i Julià de Salt.
 
La furgoneta circulava temeràriament canviant de carril de forma brusca fent que  els usuaris de la via s’haguessin d’arraconar per evitar col·lidir. Així mateix, va voler desplaçar intencionadament de la via el vehicle policial i col·lidir contra ell. Durant la seva fugida diversos vianants gairebé són atropellats pel conductor i únic ocupant del vehicle.
 
Quan la furgoneta va arribar a l’alçada del passeig Marquès de Camps en confluència amb el passeig dels Països Catalans, es va parar forçosament perquè tenia un cotxe al davant aturat en un semàfor. Aviat va quedar enmig de dos turismes, ja que un altre es va aturar al seu darrera, moment en què els agents van aprofitar per sortir del vehicle. En aquell instant el conductor va fer marxa enrere, va col·lidir amb el turisme posterior, es va fer espai i va continuar la fugida novament.
 
Després d’intentar atropellar tres agents, la furgoneta va impactar contra el cotxe patrulla provocant-li danys al lateral dret. De sobte, la furgoneta es va aturar per algun problema mecànic, i els mossos van intentar treure el conductor del vehicle. L’ocupant es va defensar a cops de puny i va intentar colpejar els mossos amb una bateria que duia al seient davanter.
 
Amb l’ajuda de més patrulles de mossos i una unitat de la Policia Local de Salt van immobilitzar al conductor, el van treure del vehicle i el van detenir.
 
En l’actuació policial quatre agents van resultar ferits lleus amb diverses contusions a les mans i a l’esquena.
 
El detingut, sense antecedents, ha passat avui dia 26 de novembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona.