Endesa millora el subministrament al jardí botànic Pinya de Rosa, a Blanes

La intervenció té un cost de 4.200 euros

Endesa ha finalitzat recentment la reforma d’una línia de mitja tensió per millorar el subministrament elèctric al jardí botànic Pinya de Rosa, ubicat a Blanes, a la comarca de la Selva. Concretament s’han substituït dos suports de fusta per un de formigó al creuament de la línia pel camí de Santa Cristina, a la vora de l’Ermita, dins del terme municipal de Lloret de Mar. A la nova torre, a més, s’hi ha instal·lat un aïllament de tipus polimèric, un material molt resistent.

Si bé en un principi estava previst canviar un suport de fusta per una torre metàl·lica, finalment es va acordar amb l’Obreria de Santa Cristina (associació que gestiona el paratge) eliminar un suport més del que estava programat i posar-hi un de formigó en comptes de metàl·lic, més adaptat al paisatge. Aquesta reforma enforteix la seguretat de la línia fent-la més resistent.

A la nova torre s’hi ha instal·lat un aïllament de tipus polimèric, un material amb grans avantatges respecte als antics aïlladors de vidre, que són els que s’utilitzaven abans. Aquest material està fabricat a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona i aporta significatius avantatges respecte del vidre. En concret, té un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps. Així mateix, és més fort davant d’actes vandàlics i trets dels caçadors.

Aquesta mesura, en enfortir la seguretat de la xarxa, millora directament la qualitat del subministrament elèctric al jardí botànic Pinya de Rosa. En aquest paratge, d’unes 50 hectàrees d’extensió, s’hi poden veure al voltant de 7.000 espècies de diferents gèneres de plantes i vegetació.

Aquesta intervenció, que ha suposat una inversió de 4.200 euros aportats íntegrament per la Companyia, forma part dels plans de manteniment amb els quals Endesa treballa per oferir un servei elèctric de qualitat permanent a tots els seus clients.