Olot prohibeix la celebració d'actes militars a la ciutat

S'ha declarat Municipi de Cultura de Pau

L'Ajuntament d'Olot va aprovar ahir en el transcurs del ple ordinari una moció que declara la ciutat com a Municipi de Cultura de Pau. Això significa que, des d'ara, a la capital de la Garrotxa no es permetrà la instal·lació de fàbriques d’armament o d’equipaments militars o paramilitars com tampoc se cediran equipaments municipals ni la via pública per a actes de l’exèrcit u organitzacions paramilitars.

Aquestes són algunes de les línies d'actuació que a partir d'ara es compromet a complir Olot, la qual pretén la construcció d’una cultura de pau al municipi per gaudir "d'un món més equitatiu i més just", segons explica la moció.

Entre altres accions que estan prohibides en destaquen el no autoritzar que l’exèrcit espanyol o l’OTAN facin propaganda en els centres educatius o en actes per a joves. Es procurarà, en aquest sentit, que es faciliti informació als joves sobre les opcions alternatives a la defensa armada. No organitzarà ni promourà la celebració d'actes de caire militar o paramilitar. No donarà ajudes públiques a associacions, grups o empreses que promouen la violència (audiovisuals, videojocs, còmics, joguines bèl·liques,...). No fomentarà inversions en la indústria militar i, finalment, donarà suport i s’adherirà a les diverses campanyes, locals, nacionals, estatals i internacionals que afavoreixin el desarmament i la desmilitarització.

La moció va rebre el suport de 18 regidors (CiU, PSC, ERC, RCat) i els 3 vots en contra de PxC i el PP.