Arxiven la querella contra Marigó per prevaricació i tràfic d'influències

Se l'acusava d'atorgar subvencions tard i sense justificar

El jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Blanes (Selva) ha dictat sentència per la querella de Ridaura contra l'alcalde del municipi, Josep Marigó, per prevaricació i tràfic d'influències. Al juny, Marigó va haver de declarar davant el jutge per aquesta demanda, ja que Ridaura l'acusava de donar tard les ajudes al seu club i, a més, de no justificar les aportacions que es feien a l'escola de música, on estudiaven els seus dos fills. 

El jutge entén que, en el cas de l'hoquei, la subvenció no és una "obligatorietat exigible" tal i com manifesta el denunciant i, a més, reconeix que les aportacions sempre depenien de que hi hagués liquiditat per fer-les. "Si no existeixen fons, l'ajuntament no està obligat a fer aquest pagament", recull la sentència. A més, el jutge reconeix que si hi va haver retràs no va ser "per voluntat" de l'alcalde sinó perquè en aquell moment no hi havia diners. El jutge reconeix també que el club va rebre amb retràs altres anys els diners de la subvenció, quan llavors no era alcalde Josep Marigó. Per tant, no veu arbitrarietat en l'actuació dels denunciats. 

Ridaura també va denunciar que les ajudes a l'Escola de Música es donaven sense justificació i ho relacionava amb el fet que la dona de l'alcalde formava part de la junta directiva i que els seus dos fills estudiaven allà. La sentència recull que no hi ha hagut "cap vulneració de les normes administratives" a l'hora de concedir aquestes ajudes ni tampoc en la justificació de les mateixes. 

En la sentència, a més, culpa Ridaura d'haver presentat la querella "de manera temerària" i li obliga a pagar les despeses judicials. Aquesta no és l'única demanda que Ridaura ha presentat contra l'alcalde de Blanes. Segons Marigó, es tracta d'una "persecució personal" cap a ell i celebra que aquest cas hagi quedat arxivat.