El gironí Albert Solà topa amb la negativa del Fiscal per saber si és fill del Rei Juan Carles

Havia interposat una demanda contra el monarca davant el Suprem

Albert Solà, veí del nucli de Sant Climent de Peralta -que forma part de Forallac (Baix Empordà)-, ha topat amb la negativa del fiscal davant la seva petició perquè el Suprem admeti a tràmit la demanda de paternitat contra el rei Joan Carles.

La Sala Civil del Suprem va sol·licitar informe al fiscal sobre la seva competència sobre l'assumpte, al que el fiscal va respondre afirmativament, i després sobre si és procedent admetre a tràmit les demandes en funció de la finalitat de les dues reclamacions, cosa sobre la qual el fiscal ha respost negativament. En aquesta petició també s'hi va sumar la ciutadana belga, Ingrid Sortiau, la qual també al·lega ser filla del monarca.

Ara el Suprem s'ha de pronunciar sobre l'admissió, tenint en compte també les al·legacions dels demandants.Pel que fa a la competència del Suprem, el Rei Joan Carles és aforat davant de l'alt tribunal des del passat mes de juliol, quan el Parlament va aprovar la reforma legal per incloure entre els aforats -que només poden ser jutjats per aquest tribunal- al rei Joan Carles i la reina Sofia, a més de la reina Letizia i la princesa d'Astúries.

Les demandes van ser rebutjades per jutgesses de primera instància davant la inviolabilitat de la figura del monarca establerta per la Constitució i davant del buit legal que va pretendre esmenar la reforma esmentada.