Detingut per fer passar la seva segona dona com a filla i així aconseguir la nacionalitat

El detingut és un home de 52 anys d'origen gambià resident a Blanes

Agents de la Unitat Contra les Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsedat Documental de la policia espanyola han detingut dues persones a Blanes (Selva) acusades d'afavorir la immigració il·legal i falsificació de documents. Es tracta d'un home de 52 anys, nacionalitat espanyola i origen gambià, que pretenia regularitzar la situació d'una segona dona amb qui conviu juntament amb la seva esposa legal. A l'estat espanyol està prohibit reagrupar una segona muller. És per això que l'home havia presentat documentació falsa, expedida pel govern de Gàmbia, on la dona de 30 anys figurava com la seva filla.

L'home ha tingut quatre fills amb la seva esposa legal i dos més de la reagrupada, tots ells nascuts a l'estat espanyol. La policia ha descobert que també ha aconseguit 10 reagrupaments més de suposats fills procedents de Gàmbia i que ara s'estan investigant per un possible frau en la documentació. Cap d'aquests fills comparteix domicili amb el detingut i es desconeix la seva residència.

De forma paral·lela, a la dona de 30 anys s'han iniciat els tràmits per revocar el permís de residència com a ciutadana de la Unió Europea així com l'expedient d'expulsió.