Figueres renova la flota d'autobusos per uns més ecològics

S'han incorporat dos nous vehicles de 200.000 euros cadascun

Figueres disposa des d'aquest mes de novembre de dos nous autobusos que s'incorporen a la flota de transport urbà que gestiona l'empresa municipal Fisersa. Els vehicles de gasoil compleixen amb la darrera normativa mediambiental Euro VI impulsada per la Unió Europea i, cadascun d'ells, ha tingut un cost de 200.000 euros.

Fisersa està executant el seu pla estratègic per renovar la flota amb l'objectiu de reduir les emissions de gasos contaminants i, també, garantir el millor servei per als usuaris, perquè s’incrementaran les prestacions dels vehicles i al mateix temps es reduirà notablement l’índex d’avaries. A hores d'ara la flota s’havia envellit i l'edat mitjana dels vuit vehicles que la conformen és d'11,5 anys, una dada que es redueix a 7,3 amb la compra dels dos nous autobusos.

El conseller delegat de Fisersa, Manuel Toro, explica que “l'acció forma part del pla per renovar la flota, reduint de forma important la mitjana d'edat dels vehicles i l'emissió de gasos contaminants”. Dins les accions per substituir els busos, Toro avança que “també estem acabant de tramitar el concurs per a l’adquisició d'un bus de gas natural, que estarà circulant per als carrers de Figueres amb vista al primer semestre de 2015”.

El director gerent de Fisersa, Lluís Martínez, explica que “els dos busos que substituirem estan totalment amortitzats amb els més de 800.000 quilòmetres que han circulat per la ciutat”. Martínez argumenta que davant l’elevat volum de la inversió, “l’opció escollida ens ha permès substituir dos vehicles en un sol exercici, mentre que si, aquest any, haguéssim escollit altres tecnologies, només hauríem pogut substituir un”.

El pla de renovació que està executant Fisersa inclou l’adjudicació d'un nou autobús aquest mes de novembre, que s’incorporarà al servei amb vista al 2015 i, a partir d'aquí, el ritme de renovació de vehicles serà constant, per tal mantenir l’edat mitjana d’autobusos de Figueres entre els sis i els vuit anys.

Mig milió de viatgers

El servei de transport urbà de Figueres compta amb un total de vuit vehicles que l'any 2013 van transportar 480.913 viatgers. En aquests moments hi ha quatre línies de bus que comuniquen els diferents barris de la ciutat i també enllacen amb els nuclis de Les Forques i El Camp dels Enginyers de Vilafant.