Marisol Herreros guanya el 1r Arkiromantix Girona

Laura Agustí i Roger Vall guanyen el segon i tercer premi respectivament entre les 450 fotografies presentades

Marisol Herreros (@marisolherreros) ha guanyat el primer premi de la primera edició de l’Arkiromantix Girona, que ha guardonat les millors fotos fetes durant la trobada del  passat 1 de novembre en el marc de les Fires de Sant Narcís 2014. Del total de 450 fotografies que s'hi han presentat, la guanyadora és una imatge de l’estructura de la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona. El segon premi ha estat per Laura Agustí (@laura_agusti), amb una imatge de la façana del Palau de Justícia de Girona, i el tercer premi ha estat per Roger Vall (@rvall3), amb una imatge de la façana de l’edifici d’habitatges del número 14 de l’avinguda de Josep Tarradellas.
 
El concurs formava part del primer instawalk d’arquitectura de Girona en el marc de les Fires de Sant Narcís, organitzat per l’Ajuntament de Girona (@girona_cat) i Arkiromantix Barcelona (@arkiromantix_barcelona) i que ha comptat amb la col·laboració del Patronat de Turisme Girona Costa Brava (@costabrava), Igers Girona (@igersgirona), Igers Barcelona (@igersbcn), l’Associació d’Hostaleria de Girona (@destigirona) i la Demarcació de Girona del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya. Hi van participar 40 instagramers de Girona i Barcelona que van visitar la ciutat a través de dues rutes amb edificis emblemàtics i guiats per arquitectes gironins. Acompanyant aquest grup hi havia en Nicanor Garcia (@nicanorgarcia), un iger mundialment conegut i el 3r iger més influent d’Espanya, amb 628.000 seguidors. En finalitzar les rutes, Garcia va impartir una masterclass sobre Instagram i arquitectura a la seu del Col·legi d’Arquitectes de la Demarcació de Girona.
 
Arkiromantix (@arkiromantix) és un moviment que es va crear a Denver per la Kitty (@Rakish_Badger) i en Liam (@speropolis) i que ha anat creixent per  diverses ciutats del món (Denver, Barcelona, Londres, Chicago, San Francisco, Hong Kong o Nova York) i per diversos països (Austràlia, Canadà, Malàisia o Mèxic). L’objectiu del moviment és descobrir una forma diferent de veure l’arquitectura que està a l’abast de tothom, al costat de casa.