Detingut per oferir diners a canvi de sexe a menors a Girona

Una víctima el va reconèixer en baixar d'un tren i va contactar amb la policia

Els mossos han detingut a Girona un home de 53 anys que oferia diners a menors a canvi de sexe. Els agents el van emmanillar després que un noi de 14 anys, a qui havia abordat feia tres mesos a Figueres, el reconegués a l'estació d'autobusos de Girona i alertés la policia.

El detingut, un olotí que és periodista i també dóna classes a la universitat, va oferir 20 euros al menor a canvi de sexe. En el moment de la seva detenció, els vigilants van explicar a la patrulla que alguns passatgers també se'ls havien queixat, dient-los que l'home els havia proposat pagar-los per mantenir relacions. Al detingut se li imputen delictes de prostitució i corrupció de menors i assetjament sexual.

La detenció de l'olotí va tenir lloc el passat 19 d'octubre a Girona. Aquell dia, un jove de 14 anys que es trobava a l'estació d'autobusos el va reconèixer i va alertar la policia. Segons va explicar als Mossos d'Esquadra que van anar al lloc, tres mesos enrere l'home l'havia abordat a la Rambla de Figueres i li havia ofert un bitllet de 20 euros a canvi de tenir-hi relacions sexuals.


El jove no va ser l'únic que va posar els mossos en alerta. De fet, els mateixos vigilants de l'estació també van explicar a la patrulla que diversos passatgers se'ls havien queixat, dient-los que l'olotí els havia proposat sexe a canvi de diners.

Davant aquests fets, els agents van detenir l'home pels delictes de prostitució i corrupció de menors i assetjament sexual. Després de passar dos dies als calabossos de comissari, el detingut va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona el 21 d'octubre. El jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs.

El detingut, que té 53 anys, és periodista i també dóna classes a la universitat. Entre d'altres, ha treballat per a ràdio i televisió.