Executen un simulacre d'incendi a l'empresa de productes petrolífers CLH S.A. de Girona

S'han comprovat el sistema d'avisos i actuacions del personal

Protecció Civil de la Generalitat ha organitzat avui dijous, juntament amb l’empresa d’emmagatzematge, transport i distribució de combustible, hidrocarburs i productes petrolífers CLH S.A. un simulacre de fuita de gasolina a les instal·lacions que l’empresa CLH té al Paratge Avellaneda de Girona.
 
L’objectiu de l’exercici ha estat provar el Pla d’Autoprotecció de l’empresa CLH (homologat el passat 13 de febrer de 2014); comprovar el sistema d’avisos i les actuacions del personal de l’empresa davant situacions d’emergència; i alhora millorar la coordinació entre els diferents cossos actuants.
 
L’exercici ha simulat un incendi per fuita de gasolina degut al trencament del braç de càrrega que omple el dipòsit d’un camió cisterna en una de les illetes (illeta 4) de la instal·lació.
 
Un cop l’operari de planta ha detectat l’accident, la Sala de Control ha tancat les vàlvules per tallar la fuita; ha activat els ruixadors de la illeta 4; ha activat la sirena d’emergència; i ha donat instruccions a través de la megafonia. Tot en col·laboració amb el centre de control central de les instal·lacions.
 
Alhora, l'empresa ha sol·licitat ajuda externa trucant al telèfon d'emergències 112, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i a la Policia Municipal de Girona (CRA).
 
El cap de l’emergència de l’empresa ha procedit a activar el Pla d’Autoprotecció (PAU), i ha donat ordre de preparar els equips d’intervenció i primers auxilis a l’espera de l’arribada dels Bombers de la Generalitat, que han participat a l’exercici amb 2 camions d’aigua i un vehicle de comandament. En total, 8 efectius del parc de Girona. La seva tasca ha consistit en sufocar l’incendi de la cisterna del camió i supervisar les tasques d’extinció que els mitjans propis de l’empresa han fet a la zona de càrrega, on s’ha iniciat l’incident.
 
Per la seva banda, i un cop rebut l'avís de l'accident, el CECAT ha activat el pla d’emergències exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) en fase d’emergència, i l’ha desactivat un cop finalitzada la situació de risc.
 
Com a conseqüència de l’accident, un treballador que realitzava tasques d’intervenció ha resultat ferit al turmell i ha hagut de ser atès pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que s’ha desplaçat al lloc amb 1 ambulància de Suport Vital Bàsic SVB amb 2 tècnics en transport sanitari(TTS). Un cop feta la recepció del malat, se l’ha avaluat i estabilitzat per a procedir al seu trasllat a l’hospital Josep Trueta de Girona.
 
Els Mossos d’Esquadra, que han participat amb dues dotacions de l’ABP Gironès-Pla de l'Estany, s’han encarregat de controlar els accessos i establir els perímetres de seguretat necessaris a les instal·lacions per facilitar l’arribada dels cossos d’emergències.
 
Protecció Civil de la Generalitat ha destinat al lloc un tècnic territorial de Girona i un tècnic de la Unitat de Logística i Operativa Territorial (LIOT) per donar suport a les tasques dels operatius actuants i fer d’enllaç directe amb el CECAT.