Vinculen l'atac feixista a la galeria d'art de Figueres amb els del 9N a Girona

Els joves tindrien vinculació amb Plataforma per Catalunya (PxC)

Els autors de les pintades feixistes a la galeria d'art Dolors Ventós de Figueres (Alt Empordà) i al carrer Peralada de la mateixa ciutat el divendres 7 de novembre podrien ser obra dels mateixos que van irrompre a l'Escola d'Hostaleria de Girona durant la celebració del 9N segons explica "El Punt Avui".

La investigació, que a hores d'ara es manté oberta, treballa amb la gravació d'una càmera de seguretat d'un carrer de la capital altempordanesa on se'ls ha identificat. Les seves identitats segons ha pogut conèixer el diari gironí són; Juan Carlos Cantero Fornieles (Vilafant), Lluís Serrat Teixeira (la Cellera), Marcos Rojano Muñoz (Sant Hilari Sacalm), Raúl Galán Barragán i Sergio Roldán Moreno (Vilajuïga). El segon és el protagonista del vídeo enregistrat per diversos testimonis a l'entrada de l'Escola d'Hostaleria que fou reduït per un grup de jugadors de l'equip de rugbi del GEiEG.

Amb tot, els Mossos d'Esquadra no aprofundeixen en aquesta suposada relació i no confirmen ni desmenteixen el suposat vincle. Tots cinc joves pertanyen d'una manera o un altre a Plataforma per Catalunya (PxC) i en els seus perfils de Facebook es pot observar una tendència envers idearis d'extrema dreta com també la seva presència en actes del partit. Tanmateix la formació xenòfoba va assegurar a Twitter que els nois no tenen cap mena de vinculació amb PxC.
 


Però algunes persones es van afanyar a mostrar la vinculació a la xarxa ràpidament:


El Punt Avui també informa que dos dels detinguts, Juan Carlos Cantero i Sergio Roldán, van irrompre durant el transcurs del plenari municipal celebrat a l'Ajuntament de Figueres el passat 22 de setembre amb una bandera formada per la senyera i la bandera espanyola, cridant consignes de "Catalunya es Espanya". En aquell dia s'aprovava una moció en suport a la consulta del 9N. Quan va finalitzar el ple el regidor del Partit Popular (PP), Diego Borrego, es va apropar a ells per saludar-los i fer-se una foto amb ells.


Una de les pintades al carrer Peralada de Figueres