Suspesa fins demà la recerca del pescador desaparegut a Tossa de Mar

Diversos helicòpters i un avió amb infrarojos han resseguit el litoral des de l'Estartit fins a Blanes

Els serveis d'emergència han suspès fins demà la recerca de l'home de 71 anys desaparegut aquest dilluns a la nit mentre pescava a la costa a Tossa de Mar. Durant tot el dia, han estat buscant algun rastre del pescador per terra, mar i aire.

A primera hora de la tarda, un avió amb infrarojos procedent de València s'ha sumat a la recerca però han hagut de suspendre la cerca sense localitzar ni l'embarcació ni el pescador. La recerca s'ha fet de nord a sud resseguint el litoral des de l'Estartit fins més enllà de Blanes.

El pescador va ser vist per última vegada a les nou del vespre i no respon al mòbil. El mal temps ha obligat a parar de buscar abans d'hora i no han pogut esperar a que es fes fosc.

Segons ha explicat la família del pescador, cada dia sortia a pescar al vespre amb la seva embarcació de 3 metres s'eslora i doble casc i vorejava la platja gran de Tossa de Mar de punta a punta. Solia arribar a casa de matinada, passada la mitjanit. La seva dona ha estat qui ha avisat els serveis d'emergències quan ha vist aquest dimarts al matí que l'home de 71 anys encara no havia tornat de pescar calamars i que no responia tampoc al telèfon mòbil.

Immediatament s'ha muntat un dispositiu de recerca format per Salvament Marítim, Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat, Guàrdia Civil, Protecció Civil i Policia Local. Durant tot el dia han estat buscant algun rastre de l'embarcació per terra, mar i aire. Cap al migdia, han localitzat un art de pesca a la zona de cala Salionç, uns quilòmetres al nord de Tossa de Mar, que podria ser del pescador però no han trobat res més.

Diversos helicòpters i embarcacions han pentinat el litoral de nord a sud i han estès la recerca a una zona àmplia, des de l'Estartit fins al Tordera. A primera hora de la tarda, un avió de Salvament Marítim, procedent de València, s'ha sumat a les feines. Aquest avió té infrarojos capaços de fer un escombrats de dues milles per banda i dos metres de profunditat.

Malgrat els esforços, no han localitzat cap rastre més. El cap de guàrdia dels Bombers, Jordi Martín, ha explicat que el mal temps ha obligat a suspendre la recerca quan encara quedava una estona de llum del dia. "Hem informat a la família que hem suspès la recerca perquè entra un front amb vents de sud i mala mar", ha explicat Martín que assenyala que continuar buscant amb embarcacions i per aire era, amb aquest temporal, perillós. S'hi tornaran a posar a primera hora del matí.

Posició del telèfon

A més, han fet la petició per via judicial perquè la companyia telefònica posicioni el telèfon mòbil del pescador per tenir un punt concret on s'hagi perdut el rastre. Martín ha detallat que també han analitzat les marees que hi ha hagut des d'aquesta nit per saber on podria ser l'home.

"Per ara no es pot descartar cap hipòtesi", ha detallat Martí. El ventall amb el que treballen els equips d'emergències inclou que el pescador s'hagi trobat malament i l'embarcació hagi tirat mar endins -per això l'avió ha començat pentinant lluny de la costa- o que la barca s'hagi pogut enfonsar.

La família del pescador, entre els quals hi ha l'alcaldessa de Tossa de Mar, Gisela Saladich, ha seguit l'ampli dispositiu de recerca des de la caseta de socorristes que hi ha la platja, on també s'ha situat el comandament de coordinació.