El Gran Circ de Nadal de Girona ha venut més de 5.000 entrades

L'espectacle dura dues hores i inclou 18 números

Fer arribar la màgia del patinatge sobre gel durant uns dies tan especials com el Nadal és l'objectiu dels promotors d'El Gran Circ de Nadal de Girona que es podrà veure del 25 fins al 28 de desembre al pavelló Municipal Girona-Fontajau. Per uns dies, aquest emplaçament acollirà un circ estable amb una pista de gel de 500 metres quadrats fet amb glaç natural de 20 centímetres.

L'espectacle, que dura dues hores, inclou un total de 18 números amb 27 artistes vinguts de nou països. Així, es podrà veure l'humor dels pallassos xilens Els Caluga, juntament amb números acrobàtics com la lituana Olga Vayman al hulla hop. Tampoc hi faltarà la dansa de la mà del ballet rus Nikulin Moscow Ice Ballet o els ràpids canvis de vestuari del Duo Krupnov vinguts d'Eslovàquia, per posar alguns exemples.

També destacarà el decorat que inclourà les últimes tecnologies de so, llum i efectes especials com és neu artificial, pluja de bombolles o projeccions sobre gel. La producció compta amb un pressupost de 250.000 euros.

Aquest dimarts, el director de l'esdeveniment, Genís Matabosch, ha donat a conèixer els artistes que actuaran en el muntatge. Matabosch és també el director artístic del Festival Internacional de Circ Ciutat de Figueres que cada hivern es fa a la capital de l'Alt Empordà. Per la seva banda, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha destacat la qualitat del muntatge i ha recordat que aquest esdeveniment de gran envergadura compta amb la col·laboració d'empreses gironines expertes en el tractament del gel.

Les entrades es van posar a la venda el dia 1 de juny i de moment ja se n'han venut 5.000 de les 17.346 que es posen a la venda en total, és a dir, el 30%. Segons l'alcalde, aquesta xifra demostra "les ganes de circ dels gironins".