Realitzen un simulacre d'incendi a l'Hospital Santa Caterina de Salt

L’exercici s'ha centrat a la Unitat de Psiquiatria del centre amb un ferit i l’evacuació de 70 persones

La Unitat de Psiquiatria de l’Hospital Santa Caterina, ubicat al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, ha estat escenari aquest matí d’un simulacre d’incendi amb un ferit per inhalació de fum i l’evacuació de 70 persones, entre personal sanitari i els pacients ingressats a la Unitat, un total de 42.
 
El simulacre d’avui ha servit per comprovar l’operativitat del Pla d’Autoprotecció (PAU) del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, del qual forma part l’Hospital Santa Caterina, i que va ser homologat per la Comissió de Protecció Civil de la Generalitat al mes d’octubre del 2012. També ha servit per posar a prova la coordinació entre els diferents grups actuants en una emergència.
 
Un cop detectada l’emergència, s’ha iniciat el protocol de les trucades al telèfon d’emergències 112, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat, i a la Policia Local de Salt.
 
El cap de l’emergència de l’hospital ha activat el PAU i ha ordenat l’evacuació de totes les persones que hi havia a la unitat cap a l’exterior, excepte els pacients que pel seu estat no podien ser traslladats, dirigint l’actuació fins a l’arribada dels mitjans externs.
 
En arribar al lloc, els Bombers de la Generalitat han realitzat l’evacuació dels pacients que no s’han pogut traslladar en un primer moment pel personal de l’hospital i han garantit la seguretat en el confinament dels malalts que no han pogut ser desplaçats. Per fer-ho, han participat al simulacre amb tres dotacions: dos vehicles BRP (Bomba Rural Pesant) i un vehicle de comandament (UPL).
 
Els tècnics del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) han desplaçat al lloc una ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB) amb dos tècnics en transport sanitari (TTS). L’Equip de primers auxilis (EPA) del Parc Hospitalari ha atès al ferit, que ha estat traslladat al Servei d’Urgències de l’hospital.
 
Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra han coordinat el grup d’ordre, i s’han encarregat juntament amb la Policia Local de Salt del control d’accessos a la zona, en contacte amb el cap de l’emergència (cap de Bombers) per acordar la zona a aïllar. S’hi han desplaçat dues dotacions de la Comissaria de Salt i agents de la Sala Regional de Comandament en les tasques de coordinació.
 
A l’exercici també hi han participat els membres de la Comissió d’Emergències de l’Institut d’Assistència Sanitària, i els tècnics dels serveis territorials de Protecció Civil de la Generalitat a Girona.