Vandalitzen una exposició d'art sobre el 9N a Figueres i amenacen de mort a l'artista

Els autors han pintat les parets i trencat els vidres de la galeria

La galeria d'art Dolors Ventós de Figueres (Alt Empordà), s'ha llevat aquest matí completament pintada i amb els vidres destrossats després que uns desconeguts l'han vandalitzat en motiu de l'exposició "9 motius pel 9N" d'Albert Llobet.

La mostra, que es va inaugurar el passat divendres està composada per nou obres que tracten la relació Catalunya vs Espanya amb un punt de vista  satíric i d'actualitat. Algunes de les peces més destacades són la d'un burro català ple de banderilles que sagna pietosament o un bust del president del Govern, Mariano Rajoy, ple de purpurina.

"Sembla que això hauria molestat a algú", afirmava aquest matí l'artista que té intenció de mantenir l'exposició fins el 15 de novembre. Entre les pintades hi apareixen dianes amb el seu nom a l'interior i altres textos on resa "aixo es españa" (sic), "visca espanya"; "9N no"; "Albert Llobet marica" i "Jodete Llobet, eres español".

L'autor no es sent atemorit per les amenaces de mort i explica que avui membres d'Òmnium Cultural i l'ANC local pintaran les parets exteriors de la galeria de color groc. "Si quan vaig fer l'exposició tenia nou motius per anar a votar el 9N ara m'han donat un desè", afirma un Llobet trist per la situació i el qual assegura que "aquesta acció justifica que hem de marxar d'aquest país".

Llobet i la propietària de la galeria ja han presentat denúncia davant els Mossos d'Esquadra que investigaran els fets.

(Ampliació 12:15h)

Omplen tot  un carrer comercial de Figueres amb pintades contra Catalunya i el 9N