La Simfònica de Cobla i Corda torna amb grans èxits dels Beatles, Pink Floyd i Michael Jackson

L'auditori de Girona acollirà la presentació del nou disc “Llegendes del pop&rock” amb les veus de Beth i Manu Guix

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC), un innovador projecte musical impulsat per l’empresa Metalquimia, presentarà el seu nou treball Llegendes del pop&rock en un doble concert a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona els propers dies 28 i 29 de novembre. Es tracta del tercer CD d’una trilogia que es va iniciar l’any 2012 amb l’àlbum Llegendes del Cinema i va continuar el 2013 amb la publicació de Llegendes del Musical, i que compta amb la col·laboració dels cantants Beth –que ja va participar en el disc anterior-  i Manu Guix.

L’èxit aconseguit en els dos concerts programats l’any passat ha portat els organitzadors a repetir la fórmula, de manera que els 70 músics que integren La SCCC tornaran a omplir l’escenari de la Sala Montsalvatge dos dies consecutius. Les entrades ja estan a la venda al web de l’Auditori de Girona.
 
La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya va néixer l’any 2008 amb l’objectiu de crear una orquestra simfònica catalana de gran format, resultat de la fusió dels instruments de cobla, a càrrec de La Principal de la Bisbal, i dels instruments de corda i percussió d’una orquestra simfònica convencional, comptant amb harmonitzacions inèdites fins al moment i realitzades expressament per a aquesta nova formació.
 
En la seva primera etapa, la SCCC es va centrar en la música catalana en tota la seva amplitud, des de la sardana a l’havanera, des de la sarsuela al rock català, des de la cançó tradicional a la Nova Cançó, alhora que feia néixer noves composicions pensades exclusivament per a la nova orquestra. Fruit de tot això, la SCCC va enregistrar tres discos (“Sardanes per al Món”, “Inoblidables en Concert” i “Amb Catalunya al Cor”) i va ser la protagonista del Concert de Cap d’Any de TV3 els anys 2010 i 2011.
 
Després d'uns mesos de reflexió per adaptar l'orquestra a l'actual escenari cultural català, la SCCC va tornar l’any 2012 reinventada, unint els instrumentistes de cobla de La Principal de la Bisbal amb la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG), una iniciativa de l’Orquestra de Cadaqués que té per objectiu contribuir a la formació dels joves talents musicals gironins i actuar de pont cap a la seva integració al món de les orquestres professionals.
 
Trilogia de llegendes
 
Després de presentar Llegendes del cinema l’any 2012, on es recollien algunes de les bandes sonores més conegudes de la història del cinema, i Llegendes del Musical el 2013, amb els èxits més rotunds del teatre musical de Brodway, la SCCC tanca ara la trilogia amb el disc Llegendes del pop & rock que com en els dos treballs anterior, es va enregistrar a l’estiu al mateix Auditori de Girona.
 
El disc inclourà èxits de grups com els Beatles o Pink Floyd i artistes tan importants com Michael Jackson. Els músics estaran acompanyats pels artistes Beth, que repeteix col·laboració amb la Simfònica, i Manu Guix, nova incorporació al projecte. També hi haurà nous instruments, com la guitarra i el baix elèctrics, que donaran un so únic i singular a la formació orquestral.
 
El Director General de Metalquimia i impulsor del projecte, Josep Lagares, ha destacat que “conjuntament amb els dos treballs anteriors, aquest nou disc tanca un triangle màgic que ens ha permès demostrar el compromís de la SCCC envers la Creativació i la Internacionalització, pilars fonamentals del seu èxit, acceptació i projecció”.
 
Els 70 músics que integren la SCCC estan sota la direcció artística de Francesc Cassú, director de la cobla La Principal de la Bisbal; i la direcció tècnica de Jaume Lleixà, director artístic de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines.