Correus diu que no fa enviaments del 9N perquè la consulta està suspesa pel TC

L'empresa està a l'espera de consultar amb els serveis jurídics si podia enviar-ho

Correus ha sortit al pas de l'afer de les cartes i fulletons de Girona i Platja d'Aro i ha justificat que va retornar els enviaments davant la sospita que estiguessin incomplint la normativa. Fonts de l'empresa estatal han explicat que van posar en coneixement dels serveis jurídics el contingut de les cartes en veure que eren del 9-N.

Com que els serveis jurídics tenen fins a set dies per respondre, van retornar les trameses per tal de garantir que hi havia temps suficient per fer la bustiada, ja que faltava menys d'una setmana per al 9-N. No obstant això, els serveis jurídics ja s'han pronunciat i han dit que l'enviament no es pot fer perquè el contingut està relacionat amb el 9-N, suspès pel TC.

Fonts de Correus han explicat que van decidir no repartir les cartes a Girona, ni els fulletons a Platja d'Aro, per ajustar-se a allò que mana la Llei Postal. Segons l'empresa pública, en tots dos casos la fórmula que es va escollir per als enviaments va ser la que es coneix amb el nom d'impresos sense direcció. Per dur-la a terme, és obligatori que allò que s'envia es presenti o bé amb un sobre obert o bé, directament, sense sobre.

L'Ajuntament de Girona va escollir la primera opció i, en el cas de Platja d'Aro, la segona (els fulletons es van entregar directament perquè se'n fes la bustiada). Tots dos van entregar els feixos de cartes i fulletons divendres passat.

Des de Correus expliquen que, en els casos d'impresos sense direcció, el contingut d'allò que s'envia es revisa simplement per evitar problemes amb les tarifes (és a dir, que no es vulguin fer passar per aquí trameses que s'han d'enviar d'una altra manera). En veure que, tant en el cas de Girona com en el de Platja d'Aro, els enviaments estaven relacionats amb el 9-N (i que es podria tractar de propaganda electoral) des de l'empresa pública es va decidir elevar-ho als serveis jurídics, per veure si es podien fer o no els enviaments.

Com que la resposta podria trigar fins a una setmana en arribar, i veient que aleshores ja no hi hauria temps de fer la bustiada, Correus diu que es va informar els dos remitents per evitar problemes i es van retornar tant les cartes de Girona com els fulletons de Platja d'Aro.

Tot i això, aquest mateix dimecres, els serveis jurídics de Correus ja s'han pronunciat sobre l'afer. I la resposta ha estat categòrica: tant les trameses de Girona com la de Platja d'Aro estan vinculades a la consulta, afectada per la suspensió del TC i, per tant, no es poden distribuir.