Correus retorna 50.000 cartes on l'alcalde de Girona feia una crida a la participació el 9-N

Voluntaris estan tornant a ensobrar les cartes i es distribuiran bústia a bústia

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va enviar 50.000 cartes a les llars de la ciutat on, a banda d'instar a participar, adjuntava informació sobre els set punts de votació que hi haurà distribuïts per la ciutat i també tres butlletes. A la carta, l'alcalde remarca que el 9 de novembre és una "cita històrica" i destaca que és un procés democràtic basat en la llibertat d'expressió. Així mateix, aprofita per desitjar que la diada transcorri "de forma cívica, festiva i amb plena normalitat d'una democràcia madura". 

A la carta també recorda que el món local s'ha mostrat a favor de la consulta i que al mateix plenari de Girona s'ha aprovat per "amplíssima majoria" donar suport a la consulta. D'altra banda, es compromet a què el consistori vetllarà perquè sigui una jornada "inclusiva, cívica i participativa". "Tots hi som convidats a participar, pensem el que pensem, parlem la llengua que parlem. Totes les opcions són igualment bones, vàlides i legítimes. Per això Girona ha de ser un exemple de participació i civisme", recull la carta. 

Cartes retornades

Aquestes 50.000 cartes s'havien d'enviar a través del franqueig postal que el consistori paga a Correus per enviar totes les cartes sense necessitat de posar-hi segell. La sorpresa de l'ajuntament, però, és que totes les cartes han estat retornades. Fonts de l'ajuntament asseguren que l'empresa estatal té la directriu de no enviar res que tingui a veure amb el 9-N. 

Davant d'aquesta situació, el consistori no ha abaixat els braços i ha comptat amb l'ajuda de voluntaris que des del dimarts s'han dedicat a treure les cartes dels sobres franquejats i posar-les de nou en un altre sobre. Serà una empresa contractada per l'ajuntament l'encarregada de distribuir bústia a bústia totes les cartes. 

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha fet un tuit on explicava que Correus "ha impedit enviar informació del 9-N" i on afegeix que han treballat per procurar que arribi igualment a temps.