La CUP demana que Nadal es desvinculi del Pacte Gironí pel Dret a Decidir mentre estigui imputat

Els independentistes creuen que el procés s'ha de preservar de possibles irregularitats

La CUP ha demanat que Joaquim Nadal es desvinculi de la Taula Ciutadana pel Dret a Decidir de Girona mentre estigui imputat per un presumpte delicte d'estafa. L’exalcalde és president d’aquest organisme, i n’exerceix de portaveu.  La imputació de Nadal té a veure amb una operació urbanística que va derivar en una permuta de terrenys el 2006 a Santa Cristina d'Aro, quan era conseller d’Obres Públiques del tripartit.

Tot i reconèixer la presumpció d’innocència de Nadal, la CUP considera que s’ha de preservar el pacte gironí pel dret a decidir de qualsevol persona o institució que sigui investigada per possibles pràctiques irregulars. Segons la formació, “el procés independentista ha servir per construir un país que garanteixi l’ètica i la bona praxi en la gestió pública, i per això ens tocar ser especialment exigents i escrupolosos amb aquest tema”.
 
En el moment de crear-se la Taula, la CUP ja va demanar públicament als partits que se’n mantinguessin en un segon pla, i va qüestionar el nomenament de Joaquim Nadal com a president del pacte gironí pel dret a decidir, una decisió presa unilateralment de l'actual alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont.