Els mossos salven la vida a un home que va patir un atac de cor a Girona

Des de fa dos mesos, els cotxes patrulla porten desfibril·ladors mòbils

Els Mossos d'Esquadra han salvat la vida a un home de 51 anys que va patir un atac de cor al costat del CAP del barri de Vilarroja, a Girona. Els fets van tenir lloc a quarts de tres de la tarda del dia de Sant Narcís.

Els mossos van rebre un avís dient-los que la víctima estava al terra inconscient i patia espasmes. La patrulla va arribar a lloc abans que els serveis sanitaris i, davant la urgència de la situació, els agents van fer servir un dels desfibril·ladors mòbils (DEA) que porten als cotxes patrulla des de principis de setembre.

Gràcies a l'aparell i a les maniobres de reanimació, l'home va tornar a respirar espontàniament. Després, una ambulància el va traslladar fins al Josep Trueta.

Reconstrucció

A quarts de tres de la tarda del dia de Sant Narcís, els Mossos van rebre una trucada que els alertava que hi havia un home inconscient al darrere del cap de Vilarroja. Una patrulla va anar fins al lloc i, en arribar-hi, van veure com la víctima no respirava i tenia espasmes.

Davant la urgència de la situació, i com que encara no havien arribat els serveis sanitaris, els agents van fer ús dels DEA que, des de principis de setembre, porten als cotxes patrulla. Després que l'aparell li fes la descàrrega, i mentre els agents duien a terme les maniobres de reanimació, la víctima va recuperar el ritme cardíac i va començar a respirar espontàniament.

Una ambulància va traslladar l'home, de 51 anys, fins a l'Hospital Josep Trueta. Des del 5 de setembre i gràcies a un acord entre el Dipsalut i el Departament d'Interior, els vehicles policials dels Mossos d'Esquadra a les comarques gironines disposen de DEA mòbils.