La UdG estudia retirar el títol 'honoris causa' a Encarna Roca, membre del TC

La catedràtica en Dret Constitucional va avalar el recurs de l'Estat contra la consulta

La Universitat de Girona (UdG) es troba immersa en un procés de suport total a la consulta per la independència que s'ha de celebrar el proper 9N. És per aquest motiu que en el proper claustre de dijous podrien debatre retirar el títol honoris causa a la catedràtica en Dret Constitucional Encarna Roca, membre del Tribunal Constitucional (TC) i que va avalar el recurs de l'Estat espanyol contra el 9N.

En aquests moments la proposta es troba dins l'ordre del dia però podria ser retirada. En tot cas, representants dels col·lectius de professors docents i investigadors, estudiants i personal administratiu i serveis de la UdG van recollir un total de 77 signatures per tal de portar aquest assumpte a debat a través de la celebració d'un claustre extraordinari.

La proposta compta amb dos eixos centrals, en primer lloc donar suport explícit a la consulta del 9N i demanar a l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) i a la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) que s'hi pronunciïn favorablement.