La barraca del SEPC podrà obrir els dos últims dies de Fires de Sant Narcís

El consistori gironí va decidir tancar-la perquè havien venut alcohol a una menor

L'Ajuntament de Girona ha decidit que la barraca del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), situada a l'espai de La Copa de Girona, podrà reobrir les seves portes durant els últims dos dies de Fires de Sant Narcís. El consistori va decidir precintar-la perquè el cap de setmana passat van vendre una beguda alcohòlica a una menor d'edat.

Aquest divendres, l'ajuntament ha donat a conèixer que ha rebut una comunicació per part del SEPC on lamenten "profundament" els fets i asseguren que redoblaran els esforços per evitar que torni a succeir. Per això, la barraca podrà obrir portes aquest cap de setmana amb la condició que només vengui begudes de baixa graduació.

L'Ajuntament de Girona ha explicat aquest divendres a través d'un comunicat que la barraca del SEPC podrà obrir portes els darrers dos dies de Fires. Aquesta barraca va ser clausurada el dilluns passat perquè dissabte uns agents de paisà dels Mossos d'Esquadra van denunciar que havia venut alcohol a menors. Aquest ha estat, l'únic cas que s'ha produït durant aquestes Fires de Sant Narcís. En altres edicions, com els anys 2011 i 2012, hi va haver fins a tres barraques denunciades per casos similars.

Aquest divendres el consistori ha donat a conèixer que el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans de la UdG els ha fet arribar un comunicat on han lamenten "profundament" els fets i han assegurat que "comparteixen amb l'ajuntament el combat per l'eradicació de pràctiques nocives per a la salut dels adolescents". A més, en la missiva, l'entitat s'ha compromès a "redoblar els esforços per evitar que es tornin a produir fets d'aquesta naturalesa".

Per tot això, el consistori ha decidit permetre que l'associació pugui reobrir les seves portes aquests últims dies de fires. Des del consistori han argumentat que "l'objectiu de l'Ajuntament és el de conscienciar sobre el risc que suposa per als menors el consum d'alcohol, i que aquest objectiu es veu correctament orientat amb l'acte de constricció pública i de presa de conscienciació de la gravetat de la problemàtica per part de l'entitat afectada". Per tot plegat, ha anunciat que "desprecintarà la barraca". Tot i això, l'entitat només podrà vendre begudes de baixa graduació.