La Policia Municipal de Girona incorpora una unitat canina per intensificar les tasques de prevenció

Són quatre gossos ensinistrats per detectar la presència de drogues

La Policia Municipal de Girona compta des d'ahir amb una nova eina per a les tasques de prevenció en la seguretat ciutadana, una unitat canina que permetrà ser més àgils en els operatius. Segons ha explicat el regidor de Seguretat de la ciutat, Joan Alcalà, amb aquests animals ensinistrats els agents no hauran d'escorcollar totes i cadascuna de les persones de grups sospitosos ja que l'animal ja identificarà a l'agent el portador de la droga.

Durant mesos, aquests animals han après a reconèixer amb el seu olfacte substàncies com haixix, heroïna, cocaïna i marihuana, i són especialment hàbils a l'hora d'escorcollar vehicles. "Estem segurs que sabrem aprofitar aquest nou recurs", assenyalava aquest divendres Felip, un dels agents.

La unitat canina estarà format per dos policies que aniran acompanyats de dos gossos -o cockers o pastors alemanys-. Actualment ja hi ha en Xicu i en breu s'incorporaà també en Max, un cocker que va ser abandonat i que ara ha sigut degudament ensinistrat després de mostrar les habilitats necessàries. En total, hi haurà quatre gossos.

El regidor de Seguretat, Joan Alcalà, ha subratllat el paper que tindrà aquesta unitat en tasques de prevenció i ha explicat que també actuaran a les entrades dels centres educatius on se sospita que s'hi venen substàncies estupefaents. En els últims mesos, s'ha treballat amb altres cossos policials de municipis veïns que ja disposen d'unitats canines per intercanviar experiències. 

Aquest divendres també s'han mostrat les tres motos scooter que la policia de proximitat ha incorporat recentment.