Un grup de militars estripen una estelada a Sant Pere de Rodes

Nombrosos testimonis els han fet fotografies i enregistrat amb el mòbil

Nombroses persones han estat testimoni aquest matí com un grup de militars han destrossat una estelada situada al Castell de Sant Salvador de Verdera, al costat del monestir de Sant Pere de Rodes al Port de la Selva (Alt Empordà).

Segons aquestes mateixes fonts, pels voltants de les deu del matí un grup de 40 uniformats han accedit pel camí del monestir, moment en que diversos testimonis els han començat a fotografiar.

Minuts més tard han superat el temple i s'han enfilat fins el Castell de Sant Salvador.

Fou aleshores quan diversos d'ells s'han dedicat a malmetre l'estelada que onejava al capdamunt d'un pal. La bandera ha quedat estripada en el moment que han intentat sense èxit arrencar-la.

Un dels testimonis que ha vist l'acció s'ha apropat fins al castell una vegada els militars ja no hi eren i ha fotografiat les restes de l'estelada, que ha immortalitzat amb la càmera del seu telèfon mòbil per compartir-ho després a Twitter.


Així han deixat l'estelada © Enric Capalleras
 
Per la seva banda, el regidor de Governació de l'Ajuntament del Port de la Selva, Roger Pinart, ha confirmat que l'Ajuntament tenia constància que aquest dimecres els militars farien exercicis i que les pràctiques a la zona són habituals. A l'espera d'acabar de recopilar la cronologia dels fets, que s'han produït entre nou i del matí, Pinart ha explicat en declaracions a l'ACN que diversos testimonis han recriminat l'acció al grup de militars, tot i que aquests n'han fet cas omís. Segons el regidor de Governació, és habitual que es facin exercicis militars, normalment a càrrec de membres de l'exèrcit espanyol que es troben a la base de Sant Climent Sescebes, i que acostumen a comunicar a l'Ajuntament el dia i la zona on els duran a terme, com ha estat en el cas d'aquest dimecres.

Per la seva banda, el responsable del restaurant del monestir, Xavier Bassaganya, ha comentat com altres testimonis han vist el grup de militars a Llançà, en direcció al monestir de Sant Pere de Rodes, on aproximadament una hora i mitja més tard haurien arrencat l'estelada. "És aberrant!" s'ha exclamat Bassaganya, que ha afegit que la bandera hi onejava des de fa uns cinc mesos.

Actualització (20h)

Un jove excursionista ha penjat una nova estelada.

L'exèrcit espanyol demana disculpes per estripar l'estelada

ENQUESTA: N'hi ha prou amb les disculpes dels militars per haver estripat l'estelada?

(Visualitza el vídeo al web)

 


Restes de l'estelada estripada © ACN