Demanen presó per l'estafadora que deixava sense convit a parelles de nuvis

Ja fou condemnada primerament a pagar 27.500 euros d'indemnització

El fiscal demana 2 anys de presó per a l'antiga propietària del restaurant Mas Batlle de Quart (Gironès), Concepció Feliu, per haver deixat penjats uns nuvis poc abans del casament.

Els afectats no són els únics que van patir aquesta situació, sinó que la dona va fer el mateix una dotzena de parelles més. Els va dir que podria fer els banquets sense problema, els va demanar avançar una paga i senyal i, tot d'una, va desaparèixer. Per aquests fets, el Jutjat Mercantil ja la va condemnar a pagar 27.5000 euros d'indemnització, però ara Feliu s'enfronta també a una pena de presó per estafa. La parella que l'ha dut a judici va pagar fins a 5.500 euros pel convit al Mas Batlle, que mai es va arribar a fer.

El restaurant Mas Batlle Paradís, situat a la zona de la Creueta de Quart, va obrir les portes l'abril del 2008. L'empresa Ceptax Invest S.L. de la qual Feliu n'era administradora única, va formalitzar un contracte de lloguer per vint anys amb la propietat. El restaurant es va especialitzar en banquets i oferia la possibilitat de celebrar-hi casaments, comunions i altres celebracions.

Aparentment tot funcionava bé, però la realitat era ben diferent. La dona va començar a tenir problemes econòmics i es va anar retardant en el pagament del lloguer, fins arribar a deure uns 40.000 euros. Els propietaris del mas van portar-la davant dels jutjats i el febrer del 2011, el jutjat va dictar l'ordre per desallotjar Feliu.

La dona, però, va continuar contractant banquets de casament i aparentant total normalitat. De fet, entre el segon semestre del 2010 i el primer del 2011, més d'una dotzena de parelles de nuvis li van fer una paga i senyal per convits que s'havien de celebrar entre la primavera i l'estiu d'aquell any.

La parella que ara asseurà Concepció Feliu a la banqueta dels acusats de l'Audiència de Girona va ser una d'aquestes. El 14 de gener del 2011, els nuvis van contractar el convit amb la mestressa del Mas Batlle. El casament se celebrava el 30 d'abril d'aquell mateix any.

5.500 euros que es van fer fonedissos

Segons recull l'escrit de qualificacions provisionals, tot i que Feliu sabia perfectament que la desallotjarien, va fer que aquests nuvis li avancessin 5.500 euros "amb l'objectiu d'incrementar el seu patrimoni de manera il·lícita" i sabent que el banquet "no es podria fer". De fet, el març del 2011, un cop el jutjat ja l'havia desallotjada, la processada es va limitar a enviar un correu electrònic a la parella dient-los que era "impossible" poder-los servir l'àpat de casament. Després, tant ella com els diners es van fer fonedissos.

Arran d'això, la núvia va patir un "estat d'ansietat" -com recull el fiscal a l'escrit- i fins i tot va necessitar agafar-se un mes de baixa de la feina. El ministeri públic imputa a Concepció Feliu un delicte d'estafa, demana que se la condemni a 2 anys de presó i sol·licita que l'acusada indemnitzi aquests nuvis amb 14.582 euros (per l'angoixa que els va provocar) i que els retorni els 5.500 que van avançar de paga i senyal.

El judici contra l'antiga propietària del Mas Batlle se celebrarà a mitjans de novembre a l'Audiència de Girona. L'encarregada de jutjar el cas d'aquests nuvis serà la Secció Quarta.

Segon judici

Aquest és el segon cop que Concepció Feliu anirà a judici, però el primer que pot acabar condemnada amb presó. El maig del 2012, el Jutjat Mercantil de Girona ja la va condemnar per haver deixat penjades tretze parelles de nuvis.

En aquella ocasió, Feliu no es va presentar al judici, però el jutjat en va tenir prou amb les declaracions dels nuvis -i els rebuts que van aportar- per condemnar-la. En total, el Mercantil va obligar Feliu a indemnitzar les parelles amb un global de 27.500 euros. Aquests diners corresponien als avançaments que les parelles van deixar i, a més, a una compensació de 1.000 euros per a cadascuna d'elles.