Condemnada per deixar sense banquet a tretze parelles de nuvis poc abans del casament

La demandada haurà d'indemnitzar cada parella amb 1.000 euros i retornar-los tots els diners de la paga i senyal

El restaurant Mas Batlle Paradís, situat a la zona de la Creueta de Quart, va obrir les portes l'abril del 2008. L'empresa Ceptax Invest S.L., de la qual Feliu n'era administradora única, va formalitzar un contracte de lloguer per vint anys amb la propietat. El restaurant es va especialitzar en banquets i oferia la possibilitat de celebrar-hi casaments, comunions i altres celebracions.

Aparentment tot funcionava bé, però la realitat era ben diferent. La dona va començar a tenir problemes econòmics i es va retardant en el pagament del lloguer, fins a arribar a deure uns 40.000 euros. Els propietaris del mas van portar-la davant dels jutjats i el febrer del 2011, el jutjat va dictar l'ordre per desallotjar Feliu.

La dona, però, segons recull la sentència, va continuar contractant banquets de casament, "tot i que sabia, amb tota seguretat, que podia ser desallotjada". En concret, entre el segon semestre del 2010 i el primer del 2011, Concepció Feliu va contractar diversos banquets de casament per a la primavera i estiu d'aquell any.

En total, tretze parelles de nuvis van fer una paga i senyal, que anava des dels 900 fins als 3.000 euros. En la majoria de casos, l'import que van donar a Feliu en concepte d'avançament va ser, però, de 1.000 euros.

El març del 2011, un cop el jutjat ja l'havia desallotjada, Feliu es va limitar a enviar un correu electrònic a les tretze parelles, dient-los que no els podria servir l'àpat. Segons recull la sentència, l'únic motiu que va donar va ser que era "impossible fer els banquets com a conseqüència de l'execució d'una resolució judicial".

A partir d'aquí, la dona es va fer fonedissa i va desaparèixer. Les tretze parelles de nuvis a qui va deixar penjades la van portar davant dels jutjats, i ara el Jutjat Mercantil de Girona els ha donat la raó.

A pocs mesos per als casaments

Tot i que al judici Feliu no va aparèixer (i se l'ha declarada en rebel·lia), el jutjat no té cap mena de dubte que va estafar les tretze parelles, perquè així ho demostren els rebuts dels diners que van avançar. A més, la sentència també recull que l'administradora va comunicar la suspensió dels banquets quan faltava poc perquè se celebressin els casament.

"En alguns casos, només amb tres mesos d'antel·lació, cosa que convertia en una dura tasca plena de dificultats trobar un nou lloc adequat per als gustos, les possibilitats i les necessitats dels nuvis", recull l'escrit. Per això, la sentència recull la petició de l'advocat de les parelles, Benet Salellas, i obliga Concepció Feliu a pagar una indemnització global de 27.500 euros.

Aquests diners corresponen als avançaments que les parelles van deixar i, a més, a una compensació de 1.000 euros per a cadascuna d'elles. Segons el Jutjat Mercantil, Feliu les ha d'indemnitzar perquè la seva actitud va provocar "un dany moral" als nuvis i, en alguns casos, van patir trastorns anímics com "angoixa, desassossec, desesperança, tensió nerviosa o pèrdua de temps".

La sentència no és ferma i en un termini de 20 dies es pot interposar recurs d'apel·lació. Apart de la indemnització, Feliu també haurà de pagar els interessos i les despeses del procés i, a més, si vol presentar recurs, el Jutjat Mercantil l'obliga a dipositar 50 euros.